Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. Уряд тишком-нишком придумав податок на відпочинок за кордоном

Добробут 5754 перегляди

Опубліковано - 4.06.2013 13:31 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”. Уряд тишком-нишком придумав податок на відпочинок за кордоном
Хроніки “покращення”. Уряд тишком-нишком придумав податок на відпочинок за кордоном
На закритому засіданні уряду голова Державного агентства з питань туризму та курортів Олена Шаповалова запропонувала ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, що виїжджають відпочивати за кордон.

Про деякі подробиці закритого засідання уряду, яке традиційно проходить по понеділкам, виданню "Коммерсант-Украина" розповіли народні депутати з ВО "Свобода".

"Цікаво, що її виступ - гарна презентація, яку чомусь було присвячено не перспективам розвитку туризму, а кількості проведених нарад на цю тему. Проте чи не єдиним конкретним заходом, який запропонувала пані Шаповалова, є ініціатива ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, що виїжджають відпочивати за кордон", - заявив народний депутат Ігор Швайка.

За словами парламентарія, на новому податку держагентство розраховує заробити 16,8 млн грн, які обіцяє витратити на розвиток туристичної галузі. У своєму виступі Шаповалова також зазначила, що для розробки концепції Державної цільової програми розвитку туризму Держагентство залучило авторитетну міжнародну консалтингову компанію.

"Нам так і не вдалося дізнатися у пані Шаповалової, що це за агентство, але ми готуємо депутатське звернення з приводу того, хто профінансував цю роботу, і в якому обсязі були виділені кошти", - сказав Швайка.

За його словами, в кінці виступу глави Держагентства, прем’єр-міністр Микола Азаров попросив уточнити статистичну інформацію про кількість укладених контрактів між суб’єктами туристичної галузі України. "Однак цієї інформації у пані Шаповалової не виявилося, на що глава уряду попросив її вести таку статистику", - розповів депутат.

У "Свободі" вважають, що ініціатива про введення туристичного податку буде мати продовження. З іншого боку, пише газета, представники Партії регіонів вважають підтримку будь-яких ініціатив, пов’язаних із оподаткуванням в туристичній галузі передчасними.

Як повідомлялося раніше, керівник комісії Верховної Ради Криму з бюджетної, економічної та інвестиційної політики Віталій Нахлупін виступив з ідеєю ввести новий податок для туристів, які відвідують республіку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.