Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович розставив всі крапки над «і»: забудьте про Європу, - Росія - «друг, товаріщ і мать»

Назад в СРСР 11473 перегляди

Опубліковано - 6.06.2013 20:41 | Всі новини | Версія для друку

Янукович розставив всі крапки над «і»: забудьте про Європу, - Росія - «друг, товаріщ і мать»
Янукович розставив всі крапки над «і»: забудьте про Європу, - Росія - «друг, товаріщ і мать»
Відносини з Росією є пріоритетним напрямом зовнішньої політики України.

Про це йдеться у щорічному посланні президента Віктора Януковича до Верховної Ради, яке опубліковане на офіційному сайті президента, про що повідомляє «Українська правда».

"Україна і Росія є незалежними суб’єктами міжнародного права, провідними державами пострадянського простору, від взаємного розуміння та партнерських відносин між якими залежить стабільність не тільки в регіоні, а й на континенті загалом", - вказує він.

"Російська Федерація є стратегічним партнером України, з яким наша країна поглиблює співпрацю в усіх площинах міжнародного життя. Відносини з РФ є пріоритетним напрямом зовнішньої політики Української держави", - уточнив Янукович.

Президент зазначає, що "головною метою українсько-російського стратегічного партнерства є забезпечення модернізаційного розвитку обох країн".

"Це передбачає не тільки потужну співпрацю в економічній сфері, а і взаємодію в політичній та безпековій сферах на принципах взаємного партнерства", - заявив він.

"Україна усвідомлює значення російського чинника у власній внутрішньополітичній ситуації та зовнішньополітичній діяльності, фактичну на сьогодні безальтернативність широкого співробітництва з РФ, що визначається критичною залежністю української економіки від російських енергоносіїв, значними обсягами товарообігу і традиційними ринками збуту української продукції, спільністю культурно-інформаційного простору, гуманітарними
зв’язками й іншими чинниками", - зазначає Янукович.

"В українських інтересах активно розвивати стратегічний характер українсько-російських відносин за умови взаємної поваги та врахування інтересів обох країн, обопільної здатності йти на компроміс, взаємної підтримки з урахуванням інтересів третіх країн – наших партнерів", - уточнив він.

"Проявами солідарності на шляху стратегічного партнерства може бути спільна боротьба з тероризмом, об’єднання зусиль у встановленні міцного громадянського миру в конфліктних регіонах, надання гарантій або взяття на себе відповідальності як гаранта за дотримання миру та стабільності в регіоні", - підсумував президент.

"Нині центральним пунктом переговорів є перегляд чинного контракту 2009 р., зокрема щодо зміни формули ціноутворення на імпортований російський газ", - уточнює Янукович.

"Товарообіг між Україною і РФ у 2012 році становив понад 51 мільярд доларів, що поступається показнику 2011 року, коли товарообіг становив понад 55 мільярдів. Це вимагає пошуку нових форм співробітництва й активізації економічних відносин", - заявив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.