Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кримінальна справа на Данилишина, як виявилося, не закрита

Пістолетне право 5101 перегляд

Опубліковано - 7.06.2013 15:22 | Всі новини | Версія для друку

Кримінальна справа на Данилишина, як виявилося, не закрита
Кримінальна справа на Данилишина, як виявилося, не закрита
Проти колишнього міністра економіки Богдана Данилишина, який отримав політичний притулок у Чехії, не закрили кримінальну справу.

"Він, як обвинувачений, виправданий за всіма епізодами обвинувачення. Прокуратура досі повністю не закрила проти Богдана Данилишина кримінальне провадження", - повідомив адвокат екс-чиновника Ігор Фомін.

У 2010-му, коли екс-міністра затримали у Чехії, Генпрокуратурою було направлено подання про його екстрадицію. У документі був перерахований ряд епізодів, за якими він нібито скоїв злочин.

Їх можна розділити на чотири групи: перша пов’язана зі зловживаннями проходження тендерів у київському аеропорту Бориспіль, друга - незаконна закупівля палива для армії.

У третій чиновника звинувачували у лобіюванні інтересів компанії Коді-Трейд, яка виграла тендер на розробку проекту закону про підтримку національного експорту.

Останній пункт - це перелік із 20 компаній, які з подачі Данилишина виграли тендери.

Про закриття кримінальної справи адвокат екс-чиновника дізнався зі ЗМІ, після чого звернувся до Генпрокуратури із запитом. З відповіді випливало, що провадження закрито за двома першими пунктами, а епізоди, пов’язані з фірмою Коді-Трейд і 20 компаніями досі розслідуються.

"Тобто, якщо він (Данилишин) приїде сюди, йому може бути пред’явлено повідомлення про підозру, він може бути обмежений у виїзді, стосовно нього може бути продовжено кримінальне переслідування", - робить висновок адвокат.

Втім, у Генпрокуратурі відмовилися говорити про справу Данилишина, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомлялося раніше, 1 березня стало відомо про те, що кримінальне провадження щодо Данилишина закрито ще 12 грудня 2012 року через відсутність складу злочину, повідомили в управлінні зв’язків із громадськістю МВС України.

У МВС зазначили, що екс-міністр знятий з міжнародного розшуку. "Генеральна прокуратура припинила провадження щодо Данилишина за відсутності складу злочину, і у зв’язку з цим за її поданням він був знятий з розшуку

Як відомо, у січні 2011 року Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чехії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.