Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки «покращення». Більшість українців не можуть дозволити собі відпочинок

Добробут 5926 переглядів

Опубліковано - 10.06.2013 18:54 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки «покращення». Більшість українців не можуть дозволити собі відпочинок
Хроніки «покращення». Більшість українців не можуть дозволити собі відпочинок
Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Зокрема, дослідження показало, що 68% українців не планують відпочивати - ця кількість дещо збільшилася порівняно з 2011 роком (66%); кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати складає 21% (у 2011 таких було 23%, різниця є статистично незначущою).

13% опитаних планують провести відпочинок у Криму, Карпатах та інших місцях України (у 2011 – 16%). На дачах і в заміських будинках планують провести відпочинок 6% опитаних, в селі у родичів – 4%. Як і в попередні роки, кількість тих, хто планує поїздки за кордон, складає лише 2% всього населення України.

В цілому, ситуація залишається практично незмінною, порівняно з літом 2011 року, зазначають соціологи. Як показало дослідження, мешканці Східного регіону більше орієнтовані на відпочинок в межах України (16%), ніж представники інших регіонів – у Центральному таких 13%, Південному – 11%, у Західному – 10%.

Майже однакова кількість орієнтованих на відпочинок на дачах та в заміських будинках в усіх регіонах України: в Центральному - 7%, Східному та Західному – 6%, Південному – 5%. Не спостерігається різниці між регіонами у кількості тих, хто планує виїзд до сіл, – у Центральному, Південному, Східному регіонах – 4%, у Західному – 5%.

Відпочинок за кордоном планують 4% мешканців Західного регіону, 3% - Східного, 2% - Центрального та 1% - Південного регіону. Найбільша кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати, виявлена у Західному (25%) та Південному (24%) регіонах, найменша – у Центральному регіоні (14%). У Східному регіоні так відповіли 23% опитаних.

Всеукраїнське опитування громадської думки проведене 21-30 травня 2013 року. Методом інтерв’ю опитано 2030 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.