Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перевірка тарифів ЖКГ у столиці не виявила підстав для їхнього підвищення

Добробут Регіон: м.Київ 7574 перегляди

Опубліковано - 31.07.2013 12:09 | Всі новини | Версія для друку

Перевірка тарифів ЖКГ у столиці не виявила підстав для їхнього підвищення
Перевірка тарифів ЖКГ у столиці не виявила підстав для їхнього підвищення
Підстав для підвищення тарифів на утримання житла у Києві немає.

Про це свідчать дані перевірки, яка була проведена Державною інспекцією з контролю за цінами, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Антимонопольним комітетом у виконкомі Київської міськради (Київської міської державної адміністрації).

"Враховуючи те, що тарифи на послуги з утримання житла у місті Києві є одними з найвищих серед регіонів України і перевищують середній рівень по Україні (1,91 гривні за 1 квадратний метр), Держцінінспекція зробила висновок про те, що підстав для підвищення тарифів на утримання житла в Києві немає", - йдеться у повідомленні.

Результати перевірок свідчать про те, що в основному розрахунки тарифів проведені у відповідності з встановленими нормативами і порядками.

Також, проведеним аналізом встановлено резерви для проведення оптимізації окремих статей витрат, зокрема адміністративних витрат і витрат на утримання загальновиробничого персоналу.

Згідно з підсумками фінансово-господарської діяльності ЖЕО за 2012 рік та I квартал 2013 року фактичні видатки на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій відшкодовуються діючими тарифами на 83,5% і 88,6% відповідно.

Рівень встановлених тарифів для будинків комунальної форми власності (без рентабельності) коливається від 56 копійок за 1 квадратний метр до 3,52 гривні за 1 квадратний метр, середній тариф становить 2,80 гривні за 1 квадратний метр.

Для інвестиційних будинків, що обслуговуються приватними ЖЕО, мінімальний тариф становить 2,05 гривні за 1 квадратний метр, максимальний - 14,91 гривні за 1 квадратний метр (житловий будинок на вулиці Тараса Шевченка 27б, виконавець послуг - ТОВ "Планета Житло-Сервіс"). Середній розмір тарифу для такого житла становить 5,50 гривні за 1 квадратний метр.

"Разом з тим, тарифи на централізоване опалення, водопостачання і водовідведення в Києві є одними з найнижчих серед обласних центрів України", - зазначають у Держінспекції.

Так, тарифи за теплопостачання з оплатою до 20 числа встановлені на рівні 237,70 гривні за гігакалорію , після 20 числа - 253,15 гривні за гігакалорію (виробник ВАТ "Київенерго"), при середньому по Україні - 238,48 гривні за гігакалорію .

Тарифи на централізоване водопостачання з оплатою до 20 числа становлять 1,80 гривні за кубічний метр і після 20 числа - 1,98 гривні за кубічний метр при середніх по Україні - 3,10 гривні за кубічний метр.

Тарифи на централізоване водовідведення відповідно встановлені на рівні 1,38 гривні за кубічний метр і 1,52 гривні за кубічний метр (виробник ПАТ "АК "Київводоканал"), (середній по Україні - 2,23 гривні за кубічний метр).

Тож за результатами перевірки робочою групою КМДА надано пропозиції провести розрахунок витрат балансоутримувачів теплових пунктів на підставі аналізу фактичних витрат на утримання цих пунктів і здійснити наступні заходи з метою підтвердження розміру тарифів на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання до економічно обґрунтованого рівня.

Окрім того, КМДА повинна затвердити норми споживання води, індивідуальних норм прибирання і вивезення снігу та посипання протиожеледними сумішами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.