Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Майже половина українців не вважають Україну повністю незалежною державою

Громадська думка 8285 переглядів

Опубліковано - 21.08.2013 15:01 | Всі новини | Версія для друку

Майже половина українців не вважають Україну повністю незалежною державою
Майже половина українців не вважають Україну повністю незалежною державою
Якби референдум щодо проголошення державної незалежності України відбувався б зараз, 56% українців підтримали б незалежність.

Про це свідчать результати опитування 2011 респондентів віком від 18 років, проведеного Центром Разумкова в липні 2013 року в усіх регіонах країни.

Найвища підтримка ідеї незалежності за весь період, коли центр проводив подібні опитування, спостерігалася в 2012 році (64,4%), найнижча - у 2003-му (46,5%), повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Частка тих, хто сьогодні проголосував би проти незалежності, складає 20,7% (у 2012-му - 17,9%).

Рівень підтримки незалежності у західному та центральному регіонах України традиційно вищий, ніж на півдні та сході країни. Незалежність частіше підтримують молоді люди - 50,8% серед тих, кому 60 і більше років, і 63,2% серед 18-29 літніх.

38,8% опитаних вважають Україну справді незалежною державою, 47,2% висловили протилежну думку.

61,0% вважають День Незалежності святом, 36,5% - не вважають його святом, але вважають звичайним вихідним днем, 6,1% говорять, що цей день має бути робочим.

Відносна більшість опитаних вважає, що їхня родина більше втратила від здобуття Україною незалежності (41,0%), а 23,8% бачать в ній виграш.

Оцінюючи, якою мірою сучасне українське суспільство є справедливим за шкалою від 0 ("вкрай несправедливе") до 10 ("повністю справедливо") балів, респонденти дали середню оцінку 4,0. Справедливість радянського суспільства оцінили у 6,2 бала. У цілому за цією шкалою 49,8% опитаних вище оцінили рівень справедливості радянського суспільства, і тільки 16,6% - українського. Ще 10,3% оцінили рівень справедливості суспільств однаково.

Як повідомлялося раніше, згідно з опитуванням, проведеним у серпні соціологічною групою Рейтинг, за незалежність сьогодні проголосували б 61% українців у віці від 18 років. А близько половини жителів України в разі загрози територіальній цілісності України готові боротися за інтереси країни зі зброєю в руках.

За даними Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка (УІСД) та Центру "Соціальний моніторинг", кількість прихильників незалежності України за останні два роки істотно зросла. Загалом 61% опитаних підтримали б проголошення Незалежності України, якби перед ними постав такий вибір сьогодні. Водночас 28% – не підтримали б, ще 13% – не визначилися.

Соціолог, директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна вважає, що «тенденція до зростання кількості прихильників незалежності України постійно збільшуватиметься, оскільки все менше людей пам’ятають Радянський Союз і ностальгують за ним».

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.