Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прокуратура перевіряє, куди вчора залетів снаряд з військового полігону

Скандал Регіон: Львівська область 9061 перегляд

Опубліковано - 2.10.2013 14:03 | Всі новини | Версія для друку

Прокуратура перевіряє, куди вчора залетів снаряд з військового полігону
Прокуратура перевіряє, куди вчора залетів снаряд з військового полігону
Львівська прокуратура з нагляду за дотриманням законодавства у воєнній сфері проводить перевірку про використання зброї і боєприпасів під час тактичних навчань 1 жовтня на Яворівському полігоні Львівщини.

Як повідомли Радіо Свобода у прес-службі прокуратури, відомостей про те, що за межі полігону потрапив снаряд наразі немає. Триває перевірка.

Військові в коментарі Радіо Свобода припускають, що браконьєри використали момент навчань і заглушили рибу.

Вчора жителі Грушева на Львівщині заявили про вибух снаряда з полігону біля їхнього села. Мешканка Грушева, розташованого за 17 кілометрів від полігону, Надія Смолин розповіла Радіо Свобода, що бачила, як під час навчань стався вибух в озері за півкілометра від її хати. Жінка припускає, що це був снаряд.

На березі були рибалки, які не постраждали, але потужний вибух заглушив рибу в озері. Надія Смолин каже, що через сильні стрільби на полігоні у її будинку тряслись шибки вікон.

«На щастя, що той снаряд влучив в озеро, а не в село. На щастя, що все так обійшлось, ми вже думали, що війна почалась. Особливо потужним був один вибух», – розповіла жінка.

Тактичні навчання на Яворівському полігоні за участю Президента Віктора Януковича вчора тривали півтори години, протягом яких постійно стріляли, вибухали снаряди. Перший постріл зробив сам Президент.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.