Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З першого січня проїзд у столичному транспорті подорожчає до 5 грн

Добробут Регіон: м.Київ 8801 перегляд

Опубліковано - 7.10.2013 17:49 | Всі новини | Версія для друку

З першого січня проїзд у столичному транспорті подорожчає до 5 грн
З першого січня проїзд у столичному транспорті подорожчає до 5 грн
З 1 січня в Києві з’явиться єдиний квиток, який діятиме 75 хвилин. Як писали «Вести», його ціна буде 5 гривень.

Цей квиток розраховано на 1 поїздку в метро і необмежену кількість поїздок у наземному транспорті, але тільки протягом 75 хвилин.

Про це розповів начальник главку цінової політики КМДА Василь Яструбинський.

Також у мерії обговорюють появу єдиного квитка на окремі види транспорту - метро, тролейбус, автобус, трамвай. Для студентів теж з’явиться окремий проїзний із знижками. Про це йшлося на ранковому засіданні розширеної колегії в КМДА.

"Практично у всіх розвинених країнах використовується оплата разового проїзду, оплата за часом, проїзні для туристів, оплата проїзду оптових покупок, - заявив Яструбинський. - Враховуючи це і те, що в Києві буде нова система оплати проїзду в громадському транспорті, тобто Електронний квиток, ми пропонуємо з цього світового досвіду взяти ті варіанти, які можна застосувати до Києва. Це оплата однієї поїздки, оптова купівля поїздок, оплата за часом - пропонується для міста 75 хвилин, проїзний квиток на місяць. за 75 хвилин можна проїхати з будь-якого кінця міста в іншій. Це зручно".

За його словами, проїзні будуть розділені на дві групи - за поїздкам і за часом.

"Я прошу звернути увагу, що проїзні будуть розділятися як за часом, так і за кількістю поїздок. Також ми пропонуємо залишити проїзний квиток на кожен вид транспорту на одну поїздку. Наступна група - оптова купівля проїзних квитків від 10 до 100. Чим більше ти купуєш поїздок, тим менше їх ціна. Також ми пропонуємо ввести проїзні на одні, три, п’ять і сім діб, потім на місяць, 90 днів".

Тобто будуть також електронні пластикові квитки за кількістю поїздок (розраховані на 10, 20, 30, ... 100 поїздок), іменні проїзні на місяць, три місяці і рік. На цих проїзних буде ваша фотографія, рахунок на них можна буде поповнювати як на мобільному телефоні.

Від “Аратти”: отже, як нам цілком очевидно, КМДА, під прапором "європейського досвіду", типово по-совковому піднімає тарифи на проїзд більш, ніж вдвічі.

А "фішка" щодо 75 хвилин дії квитка, з урахуванням завантаженості та аварійності на столичних дорогах взагалі виглядає відвертим шахрайством. Бо якщо, наприклад з причини ДТП на маршруті автобус чи тролейбус простоїть хоча б 20 хвилин, то всі, хто їде від кінцевої до кінцевої зупинки - втратять взагалі право на проїзд або будуть змушені платит за одну поїздку двічі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.