Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки «покращення». Українці залишаються серед найбідніших в Європі

Добробут 9660 переглядів

Опубліковано - 5.11.2013 19:54 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки «покращення». Українці залишаються серед найбідніших в Європі
Хроніки «покращення». Українці залишаються серед найбідніших в Європі
За рівнем купівельної спроможності українці як і раніше залишаються одними з найбідніших жителів Європи, посівши передостаннє місце рейтингу серед 42 держав.

Такі дані щорічного звіту «Купівельна спроможність Європи 2013/2014», підготовленого експертами міжнародної компанії GfK, передають «Подробиці».

Так, середньостатистичний житель нашої країни має майже в шість разів менше грошей на щоденні витрати, ніж звичайний європеєць. За оцінками експертів, в 2013 році купівельна спроможність на душу населення в Україні складе 2,206 тисячі євро.

Купівельна спроможність відображає середню кількість грошових коштів, отриманих кожним жителем держави за рік після сплати податків, і які призначені для покриття щомісячних споживчих витрат, таких як продукти харчування, транспорт, комунальні послуги, подорожі та інші.

Згідно з прогнозами фахівців GfK, у 2013 році сукупний розмір купівельної спроможності європейських країн складе близько 6,8 трильйона євро, а в розрахунку на одного жителя Європи - 12,890 тисячі євро.

За даними дослідження, найбільшу кількість коштів на щоденні потреби мають жителі Ліхтенштейну (58,844 тисячі євро), що в 4,5 рази більше середньоєвропейського значення. Трійку найкращих рейтингу також доповнили Швейцарія (36,351 тисячі євро) і Норвегія (31,707 тисячі євро).

Серед найбідніших країн, крім України, опинилися наші сусіди - Білорусь (2,329 тисячі євро) і Молдова (1,284 тисячі євро), чий показник становить лише десяту частину середнього значення в Європі.

Крім того, згідно з дослідженням, яке щомісячно проводиться компанією GfK Україна, початок осені 2013 відзначився стрімким погіршенням споживчих настроїв українців. Вересневий індекс споживчих настроїв (ІСН) дорівнює 80,6, що на 7,2 пункту менше, ніж у серпні. Це найнижчий рівень за останні півтора року. Найбільше падіння зазнали індекси доцільності великих покупок і очікуваних змін особистого матеріального становища. Одночасно істотно зросли очікування девальвації і безробіття.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.