Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Греції археологи знайшли три поселення - сучасників Трипілля

За межею віків 11441 перегляд

Опубліковано - 4.03.2007 20:35 | Всі новини | Версія для друку

У Греції археологи знайшли три поселення - сучасників Трипілля
У Греції археологи знайшли три поселення - сучасників Трипілля
Справжній археологічний бум захопив в останні тижні Грецію.

Як оголосили грецькі археологи цими вихідними, на півночі країни, між містами Козані та Флоріна, було знайдено залишки доісторичного поселення, побудованого приблизно за шість тисяч років до нашої ери, повідомляє РІА Новості.

Розкопки в цих місцях ведуться з 2003 року, але тільки зараз учені зробили серйозне відкриття. На думку фахівців, мова йде про цілу мережу невеликих доісторичних поселень, велика частина яких ще поки схована під землею. У цих селах знайдені кам’яні знаряддя праці, скам’яніли залишки сочевиці, яку обробляли давні селяни, а також понад півсотні глиняних фігурок.

Раніше на цьому тижні в приморському афінському районі Вула знайшли руїни древнього ринку площею більше 1500 квадратних метрів, що включають античну вулицю, магазини, святилище. Ці спорудження датуються приблизно п’ятим-четвертим століттями до нашої ери. Думка археологів про те, що тут міг розташовуватися ринок, підтверджують знайдені монети, гирі для вагів і безліч уламків керамічного посуду.

А в афінському районі Меніді ведуться розкопки щойно відкритого античного театру. Учені припускають, що їм вдалося знайти античне місто Ахарни, що розташовувався тут у стародавності. Не виключено, що в цьому театрі колись грали комедію знаменитого драматурга старовини Арістофана "Ахарняне", в якій, втім, жителі Ахарн показані достатньо обмеженими людьми, які заробляють на життя перепалом вугілля і виступають в політичних питаннях з консервативно-малоосвічених позицій.

Крім того, минулого тижня було зроблено ще кілька відкриттів. Так, у Діоні, священному місті древньої Македонії, була знайдена масивна статуя Гери. Неподалік від міста Кавала археологи знайшли практично цілком збережену колісницю другого століття нашої ери з рельєфними зображеннями подвигів Геракла, а разом з колісницею - поховані останки чотирьох коней.

До цього ж періоду відноситься голова статуї, знайдена на розкопках міста римської епохи Калліндія неподалік від Салонік. Найімовірніше, мова йде про копію знаменитої статуї античного героя Мелеагра, виконаної великим скульптором старовини Скопасом. Оригінал статуї не дійшов до наших днів, проте знайдена першокласна римська копія, разом з іншими копіями, вже відомими археологам, допоможе фахівцям скласти краще уявлення про те, яким був оригінал.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.