Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки окупації. Російські військові висунули ультиматум екіпажам суден українських ВМФ

Пістолетне право Регіон: м.Севастополь 10456 переглядів

Опубліковано - 20.03.2014 14:45 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки окупації. Російські військові  висунули ультиматум екіпажам суден українських ВМФ
Хроніки окупації. Російські військові висунули ультиматум екіпажам суден українських ВМФ
Чотири українські військові судна, заблоковані у кримській бухті Донузлав, отримали ультиматуми від російських військових.

Про це у своєму «Фейсбуці» пише користувач Cristian Jereghi. За його даними, українським військовим запропонували або скласти присягу на вірність Російській Федерації і продовжити службу у складі Військово-морських сил Росії, або залишити корабель і вирушити на материкову Україну.

Крайній термін виконання ультиматуму – 21 березня, коли Держдума Росії має розглянути законопроект про приєднання Криму до складу Російської Федерації. Екіпажі кораблів не виключають також імовірність силового захоплення суден російськими військовими.

Користувач Cristian Jereghi пише, що, за його даними, команди кораблів не планують зраджувати присягу на вірність українському народові.

Ці дані Радіо Свобода підтвердило і командування одного з заблокованих суден. Водночас джерело пояснило, що з 21 березня екіпажі українських кораблів у Криму фактично опиняться поза законом. У разі, якщо українські військові залишать судна, вони побоюються, що на материковій Україні їх обвинуватять у державній зраді.

Наразі у бухті Донузлав заблоковані великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», середній десантний корабель «Кіровоград», морські тральщики «Черкаси» і «Чернігів».

У прес-службі Міністерства оборони України зазначили, що поінформовані про ситуацію, що склалася у бухті Донузлав, взаємодія з екіпажами налагоджена. «Після ухвалення відповідних рішень на рівні керівництва держави Збройні сили України виконають поставлені їм завдання», – відповіли у прес-службі на запитання про те, як відомство планує евакуювати заблокованих українських військових.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.