Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Винаходи українського зброяра губляться в архівах, а Україна купує російську зброю

Захист держави Регіон: Дніпропетровська область 13780 переглядів

Опубліковано - 12.03.2007 11:23 | Всі новини | Версія для друку

Винаходи українського зброяра губляться в архівах, а Україна купує російську зброю
Винаходи українського зброяра губляться в архівах, а Україна купує російську зброю
У Дніпропетровську майстер-зброяр Анатолій Лобов створив унікальну зброю: ніж, що стріляє, з інтегрованою системою для виживання в екстремальних умовах.

За кордоном майстер уже б став мільйонером. У нас – про нього мало хто чув. У бойових і побутових якостях ножа, що стріляє, пересвідчилися наші кореспонденти.

Свою першу шаблю Анатолій Лобов викував у шість років у дідівській кузні. Відтоді й захопився зброєю, навіть працював у Київському збройному Конструкторському Бюро, там і створив свій диво-ніж.

Анатолій Лобов, майстер-зброяр:
“Це зброя останнього шансу, якщо в бойовому виконання робити. Тобто, - завдання в чому, як кажуть американці, - краще мати зайвий ствол і не скористатися ним, чим не мати і потребувати його.”

Зазвичай ножі, що стріляють, потребують додаткового зведення затвору і можуть пошкодити стрільцеві пальці. Ніж Лобова таких недоліків не має, у бойову готовність його можна привести одним рухом.

У піхвах для ножа зберігають також компас, марганець, голки з нитками, сірники, риболовну волосінь із гачками, точило для ножа і змінна пилка. Усе тримається без жодного гвинта чи шурупа. У військовому варіанті до ножа додається нарізний ствол із лазерним прицілом.

Анатолій Лобов, майстер-зброяр:
“Мій ніж стріляє будь-яким штатним набоєм. Він у два рази потужніше російського... і стріляє, у них вправа на 25 метрів, а цей може стріляти до кілометра.”

Бойовий екземпляр зберігають у Києві, так само, як і документацію нового надсучасного тактичного карабіна Лобова з лазерним прицілом і радіозв’язком. Він робить близько 400 пострілів на хвилину.

Анатолій Лобов, майстер-зброяр:
“Прямий постріл до 350 метрів. На цій дистанції долає практично будь-який захист, а далі – різко втрачає свою кінетичну енергію.”

На Заході Анатолій Лобов уже став би мільйонером – бо на створення такої зброї американці уже витратили купу грошей. А в Україні, щоб заробити на хліб, чоловік розробляє милиці. Його військові винаходи - в архівах, а наша армія купує застарілу російську зброю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.