Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ затримала терористів-вербувальників

Захист держави Регіон: Дніпропетровська область 7021 перегляд

Опубліковано - 25.06.2014 19:13 | Всі новини | Версія для друку

СБУ затримала терористів-вербувальників
СБУ затримала терористів-вербувальників
У Дніпропетровську затримали злочинців, які готували теракти і вербували людей для терористичної діяльності на Сході.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

24 червня працівники СБУ затримали шістьох місцевих мешканців–активних учасників радикального злочинного угруповання. Затримані зізналися, що підтримують прямі контакти із терористами самопроголошених «ДНР» та «ЛНР», і мали на меті створення «Дніпропетровської народної республіки».

«Під час обшуків помешкань затриманих правоохоронці виявили та вилучили вибухівку, вогнепальну зброю, гранати, план-схеми вчинення терористичних актів у Дніпропетровську, листівки із закликами до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України», – повідомили у прес-центрі, зазначивши, що злочинці через соцмережі поширювали сепаратистські заклики та вербували громадян для участі у терористичних організаціях на Сході.

За цим фактом слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, СБУ затримала завербованого ФСБ диверсанта, викладача одного зі столичних вишів, який мав обстріляти сигнальними ракетами посольство Польщі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.