Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від російських бойовиків звільнили Металіст, Олександрівськ, Біле та Розкішне

Захист держави Регіон: Луганська область 8821 перегляд

Опубліковано - 14.07.2014 13:43 | Всі новини | Версія для друку

Від російських бойовиків звільнили Металіст, Олександрівськ, Біле та Розкішне
Від російських бойовиків звільнили Металіст, Олександрівськ, Біле та Розкішне
Минулої доби від бойовиків звільнили чотири населених пункти та розблокували Луганський аеродром.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони.

"Завдяки проведенню активних бойових дій військовослужбовцями ЗС України, інших силових структур, задіяних в АТО, від бойовиків звільнено населені пункти Металіст, Олександрівськ, Біле, Розкішне та розблоковано аеродром "Луганськ", – йдеться у заяві.

Також у міністерстві повідомили, що через успішні наступальні дії сил АТО поблизу Донецька, частина бойовиків намагається залишити місто, вдягаючись у цивільний одяг та відбираючи автомобілі громадян.

"Протягом доби незаконними збройними формуваннями скоєно п’ять обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України. Об 00.23-00.30 здійснено обстріл зі стрілецької зброї блокпосту в районі населеного пункту Стара Краснянка. У відповідь військовослужбовці ЗС України відкрили вогонь.

Близько 03.00 терористи обстріляли з установки "Град" аеропорт Луганськ з боку населеного пункту Гостра Могила.

"Також близько 23.00 бойовики здійснили невдалу спробу прориву через блокпост в районі Зеленопілля. В ході бою силами АТО знищено два автомобілі, які перевозили бойовиків. Втрат серед особового складу Збройних Сил України немає", – додали у прес-службі.

"Найбільш загострена ситуація у містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Антрацит. У цих населених пунктах бойовики готують захоплені державні адміністративні будівлі для використання в якості опорних пунктів, у містах заблоковані центральні державні телевізійні та радіоканали, натомість транслюються російські телеканали, які не дають об’єктивної оцінки діям військовослужбовців АТО при звільненні міст Донецької області від терористів", – зазначили у відомстві.

Як повідомлялося раніше, 13 липня терористи обстрілювали з "Градів" житлові квартали у Луганську.

Також нагадаємо, що цієї ночі через кордон намагалася прорватись велика колона техніки з Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.