Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські бойовики на сході України погрожують медикам, грабують лікарні і нищать обладнання

Пістолетне право 13469 переглядів

Опубліковано - 5.08.2014 12:33 | Всі новини | Версія для друку

Машина швидкої медичної допомоги розстріляна російськими бойовиками у Луганську
Машина швидкої медичної допомоги розстріляна російськими бойовиками у Луганську
Бойовики на сході України погрожують медикам, грабують і нищать медичне обладнання в лікарнях і ставлять під загрозу можливість отримання цивільним населенням медичного обслуговування.

Про це заявила у вівторок Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW).

«Атаки проросійських бойовиків на медичні підрозділи і персонал становлять загрозу для хворих і тих, хто про них піклується. Це жахлива зневага до хворих і поранених, яка має бути негайно припинена», – заявила представниця HRW у Європі та Центральній Азії Юлія Горбунова.

Фахівці Human Rights Watch також повідомляють про викрадення автомобілів швидкої медичної допомоги і використання їх у власних цілях. Йдеться про щонайменше 4 таких факти.

«Через застосування зброї загинули щонайменше двоє медичних працівників. Необхідно провести розслідування, щоб визначити відповідальних за трагедію», – повідомляють експерти організації, додаючи, що бойовики також вдаються до викрадення медичного персоналу для надання допомоги їхнім пораненим бійцям. Відповідні випадки були зафіксовані в лікарні Калініна у Донецьку та Ленінській лікарні Слов’янська.

«З червня 2014 року артилерійські снаряди і некеровані ракети вразили щонайменше п’ять лікарень на сході України», – йдеться у доповіді.

«Керівництво збройних угрупованнь, пов’язаних з самопроголошеними «Донецькою народною республікою» та «Луганською народною республікою» мають притягнути підпорядкованих їм осіб до відповідальності за зловживання щодо медичного персоналу, об’єктів та пацієнтів», – зазначає Human Rights Watch.

Організація вказує на те, що посягання на життя медиків і хворих в час військових конфліктів є грубим порушенням норм міжнародного законодавства.

За даними управління Верховного комісара ООН з прав людини, з середини квітня і до кінця липня на сході України були вбиті сотні людей, більше тисячі поранені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.