Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газова війна-4. «Газпром» на 40% виконує замовлення України

Газоват 6970 переглядів

Опубліковано - 25.02.2015 23:07 | Всі новини | Версія для друку

Газова війна-4. «Газпром» на 40%  виконує замовлення України
Газова війна-4. «Газпром» на 40% виконує замовлення України
Російський «Газпром», починаючи з 22 лютого 2015 року, виконує заявку «Нафтогазу України» на поставку оплачених обсягів газу лише на 40%.

Сьогодні Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв надіслав Голові правління ВАТ «Газпром» Алєксєю Міллеру у відповідь лист, в якому зазначив, що російська компанія вже четверту добу не дотримується умов контракту та тристоронніх юридично обов`язкових угод, підписаних в Брюсселі 30 жовтня 2014 р. В порушення положень контракту, починаючи з 22 лютого 2015 р., Газпром виконує заявку Нафтогазу на поставку оплачених обсягів газу лише на 40%.

Про це повідомляє Управління по зв‘язках з громадськістю Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Як зазначається в повідомленні, відповідно до діючих умов постачання газу для України «Нафтогаз» самостійно визначає графік та обсяги внесення передоплати. «Газпром» зобов`язаний поставляти передплачені обсяги, замовлені в рамках контракту, в повному обсязі.

Керівник «Нафтогазу» також повідомив, що станом на 25 лютого передплачені відповідно до умов контракту обсяги газу становлять понад 206 млн куб. м, і Компанія планує їхній відбір в останні дні поточного місяця.

Крім того, Коболєв в черговий раз звернув увагу Міллера на той факт, що в пп. 3.8 і 3.9 Технічної угоди, на які посилається у своєму сьогоднішньому листі Голова правління «Газпрому», зазначено, що поставка газу і зміна пунктів поставки здійснюється тільки за взаємною згодою сторін.

Українська компанія неодноразово повідомляла «Газпрому», що обсяги газу, які поставляються в Україну не можуть бути прийняті та оформлені на ГВС Платово та ГВС Прохорівка, тому що трубопроводи, що входять до ГТС України після цих вимірювальних станцій, знаходяться на територіях в зоні бойових дій, де відбуваються артилерійські обстріли, і тимчасово не контролюються законною владою України. У зв`язку з цим «Нафтогаз» не має можливості проконтролювати стан газотранспортної інфраструктури в даних районах, і подача газу через ці ГВС може призвести до аварійних ситуацій та техногенної катастрофи.

«Нафтогаз» в черговий раз порекомендував «Газпрому» постачати передплачені обсяги природного газу за діючим Контрактом КП від 19.01.2009 та Додатку №33 від 31.10.2014, а також газ для подальшого транзиту через територію України за Контрактом №ТКГУ від 19.01.2009 виключно в пункти прийому-передачі газу, які вказуються в щодобових факсограмах ОДУ ПАТ «Укртрансгаз».

Поставки газу для країн Європи не можуть бути здійснені і ніколи не здійснювалися через ГВС Платово та ГВС Прохорівка, підкреслюється в повідомленні.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.