Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Брюсселі домовились про “літній пакет” газу для України

Газоват 6257 переглядів

Опубліковано - 21.03.2015 14:39 | Всі новини | Версія для друку

У Брюсселі домовились про “літній пакет” газу для України
У Брюсселі домовились про “літній пакет” газу для України
Росія та Україна під час зустрічі у Брюсселі домовились про умови постачання газу на літній період. Тристоронні перемовини за участі представників ЄС будуть продовжені в середині квітня.

На тристоронніх газових переговорах у Брюсселі за участі представників України, Росії та Євросоюзу досягнуто домовленості щодо поставок газу до України на літній період. "Газпром" і "Нафтогаз" найближчим часом визначать об’єми газу, які необхідні для забезпечення надійного проходження наступного осінньо-зимового періоду", - йдеться у повідомленні російського міністерства енергетики на сторінці у Twitter.

Міністр енергетики РФ Алєксандр Новак повідомив, що Росія до кінця березня розгляне можливість надання знижки на газ для України. "РФ розгляне можливість надання знижки у розмірі мита за рішенням уряду РФ в результаті звернення уряду України або Єврокомісії до кінця березня", - сказав Новак після завершення трьохсторонньої зустрічі Росія-Україна-Єврокомісія у п’ятницю, 20 березня, в Брюсселі.

За словами російського міністра, знижка може бути надана на другий квартал 2015 року. Він зазначив, що Україна поки що офіційно не зверталась до Росії щодо надання знижки після 1 квітня.

Крім того, Новак заявив, з 1 квітня у відносини "Газпрому" та "Нафтогазу" повернеться принцип take-or-pay ("бери або плати"), повідомляє агенція Reuters.

Водночас, як заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, наступні тристоронні газові перемовини відбудуться 13-14 квітня у Берліні, повідомляє "Інтерфакс".

Нагадаємо, перед початком переговорів Алєксандр Новак заявив, що ціна російського газу для України з 1 квітня, за попередніми підрахунками, становитиме 348 доларів за тисячу кубометрів без урахування знижки. При цьому він додав, що сума не є остаточною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.