Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна і Польща об’єднають газогони до 2020 р.

Газоват 9164 перегляди

Опубліковано - 19.10.2015 15:03 | Всі новини | Версія для друку

Україна і Польща об’єднають газогони до 2020 р.
Україна і Польща об’єднають газогони до 2020 р.
Польський та український оператори газотранспортних систем GAZ-SYSTEM та ПАТ “Укртрансгаз” завершили техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) інтеграції газотранспортних систем обох країн/

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

"Сторони очікують що проект буде закінчено до 2020 року", - наголошується в повідомленні. Відповідно до підписаної між GAZ-SYSTEM та ПАТ "Укртрансгаз" у грудні 2014 "Угоди про правила взаємодії", ТЕО буде використовуватись як базис для прийняття подальших рішень з розвитку транскордонних можливостей транспортування газу між Україною та Польщею.

Запланований газовий інтерконектор Польща-Україна включатиме будівництво магістрального газопроводу Германовичі – польсько-український кордон, загальною довжиною приблизно 1,5 км по території Польщі та Більче-Волиця – українсько-польський кордон приблизною довжиною 110 км по території України.

Окрім того, на території Республіки Польща буде збудовано компресорну станцію Страхоцина, вимірювальну станцію і відрізки газопроводу: Германовичі- Страхоцина, Страхоцина- Погорська Воля, Погорська Воля- Творзен та Творов – Творзен. Основна мета поєднання польської та української газотранспортних систем – забезпечення можливості збільшення обсягів імпорту газу в Україну з Європи через Республіку Польща, а також забезпечення можливості зберігання європейського газу в підземних сховищах газу України. Газотранспортні системи мають бути модернізовані, як визначено в техніко-економічному обґрунтуванні, для збільшення пропускної здатності з Польщі до України до 21,9 млн. кубометри газу на день (приблизно 8 млрд. кубометрів на рік), а також для збільшення можливості транспортування газу з України до Польщі приблизно 19,2 млн. кубометрів на день ( приблизно 7 млрд. кубометрів на рік).

"Підвищення пропускної здатності на полько-українському кордоні створить транспортний коридор, що сприятиме інтеграції ринків природного газу Польщі, України, Чехії, Словакії, Угорщини, Румунії, Молдови та підвищенню взаємодії між членами ЄС та країнами Енергетичного Співтовариства", - йдеться в повідомлені.

Інтеграція польської та української газотранспортних систем - це частина Північно-південного газового коридору, що поєднає LNG-термінал у Свиноустьце з країнами Центральної та Західної Європи через окремі країни та транскордонні системи. Метою є створення гнучкої інфраструктури постачання газу у країнах, які єднають Західну, Центральну та Східну Європу, Прибалтику.

GAZ-SYSTEM S.A. почала надавати послуги з газопостачання в Україну через Германовичі з листопада 2012 року. Такі послуги надаються на переривчастій основі, тобто газопостачання може бути зупинено або зменшено в залежності від фактичних обсягів транспортування у польській або українській системах. Наразі, максимальна технічна пропускна здатність постачання газу з Республіки Польща до України, за сприятливих технічних умов у обох країнах, складає 1,5 млрд куб. метрів на рік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.