Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Протестні настрої в українському суспільстві за рік практично не змінилися

Громадська думка 13967 переглядів

Опубліковано - 29.12.2015 15:37 | Всі новини | Версія для друку

Протестні настрої в українському суспільстві за рік практично не змінилися
Протестні настрої в українському суспільстві за рік практично не змінилися
Протестні настрої в українському суспільстві за рік практично не змінилися, заявила директор фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Про це Бекешкіна сказала під час презентації результатів проведеного з 15 по 25 грудня опитування в рамках соціологічного дослідження «2015-й: політичні підсумки і прогнози».

"За протестним настроям ситуація така ж, як і була рік тому. Більше того, протестні настрої поступово падають", - зазначила Бекешкіна.

За її словами, у грудні цього року 26,6% населення вважає, що у їхньому місті (селі) найближчим часом можливі масові виступи протесту (6,5% із них у цьому впевнені, а 20,1% вважають це імовірним). На кінець минулого року цей показник становив 26,9%.

Згідно з нинішнім опитуванням, 38% вважають масові протести найближчим часом малоймовірними (торік 35%), а 20% впевнені, що протестів не буде (торік 16,8%).

Якщо мітинги та демонстрації відбудуться, то в них зараз готові взяти участь 23,8% опитаних (8% - обов’язково і ще 15,8% - скоріше за все). Торік, пояснила Бекешкіна, готові були особисто брати участь у таких акціях 22,6%.

Вона зауважила, традиційно найвища схильність до участі у протестах в Західних регіонах України, де готові особисто взяти участь у таких заходах 39% населення, а найменша – у Східних регіонах – 7%, на Донбасі (10%). У центральному регіоні такі настрої висловили 26% опитаних.

Дослідження проведено Фондом Демініціативи та Київським міжнародним інститутом соціології. Опитано 2040 респондентів з усіх регіонів України, за винятком АР Крим. У Луганській та Донецькій областях опитування не проводилося на тимчасово окупованих територіях. Похибка становить 2,3%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.