Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помста корумпованої системи? Каська підозрюють у злочині

Скандал Регіон: м.Київ 9277 переглядів

Опубліковано - 11.04.2016 17:24 | Всі новини | Версія для друку

Вручення підозри Віталію Каську
Вручення підозри Віталію Каську
Колишньому заступнику генерального прокурора Віталію Каську вночі просто на вулиці, біля столичного театру Івана Франка, вручили та оголосили підозру у вчиненні злочину. Інформацію підтвердив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

За його словами, підозра стосується справи щодо шахрайства з нерухомістю.

За повідомленням ЗМІ, перед врученням підозри зловмисники замастили автівку Каська невідомою речовиною, щоб він не міг її відкрити та поїхати, саме у цей час й з’явилися співробітники Генпрокуратури.

Підозру ж зачитували звичайні слідчі. Хоча зі слів адвоката – це мали робити сам генпрокурор чи його заступники. Також захисники Каська припускають, що за їхнім підзахисним стежили. На місце події довелося викликати поліцію, яка зафіксувала факт псування майна.

Наразі Касько перебуває у статусі підозрюваного, зазначають у ГПУ.

11 квітня, за словами Куценка, прокуратура «викладе з цього приводу певні документи, дасть більш детальну інформацію та подаватиме відповідне клопотання до суду для подальшого обрання того чи іншого запобіжного заходу».

Коментуючи інформацію про те, що підозру Каську було оголошено пізно ввечері (близько 23:00) у Києві біля театру ім.І.Франка, Куценко підтвердив, що зачитування підозри відбулося там, «у присутності адвокатів Каська».

Куценко пояснив, що Каська «кілька днів не могли знайти».

«Органи прокуратури готові до публічного та відкритого процесу у цій справі», – зазначив Куценко і додав, що в ГПУ «розуміють, що багато представників громадськості, політиків будуть намагатися цю справу політизувати».

«Готові публічно викладати документи у цій справі, щоб громадськість побачила, чи є порушення, чи немає», – зазначив Куценко.

Між тим, позицію адвокатів пітвердили активісти. Вони почали ширити заяви про те, що під час оголошення підозри Каську прокуратура порушила статтю 23 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

«Повідомлення про підозру адвоката у вчиненні кримінального правопорушення може бути здійснене виключно Генеральним прокурором України, його заступником, прокурором Автономної Республіки Крим, області, міста Києва та міста Севастополя», – йдеться у тексті статті.

Слідчий ГПУ Дмитро Сус, який безпосередньо оголошував підозру, не перебуває на відповідній посаді. Сам Касько заявив, що поновив статус адвоката після звільнення з ГПУ 16 лютого 2016 року.

Цю позицію пвдтримали у ГПУ. Зокрема, у прокуратурі зазначили, що нібито не порушили закон про адвокатуру.

«Про підозру повідомлено з дотриманням усіх передбачених Законом прав підозрюваного, а також з урахуванням перебування В. Каська у статусі адвоката. У зв’язку з цим підозру підписано заступником Генерального прокурора України», – йдеться у тексті заяви прес-служби ГПУ.

Каську оголошено про підозру за двома статтями – ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 (шахрайство та підроблення документів – Ред.) – Кримінального кодексу.

Колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько вважає, що його хочуть змусити покинути країну, але він не має наміру цього робити, і буде боротися за свої права.Про це він сказав на брифінгу в понеділок у Києві.

«У мене є інформація, що всі ці дії, вже не перший місяць, відбувалися для того, щоб я покинув країну. Я навідріз відмовився країну залишати і готовий відстоювати свої права в будь-яких судах і будь-яких правоохоронних органах», – заявив він.

Касько спростовує висунуті проти нього звинувачення з боку Генеральної прокуратури України.

«Це все необгрунтовано і сфабриковано Генеральною прокуратурою. При цьому люди, які виступають від імені Генпрокуратури, використовують ці неправдиві дані для маніпуляції. Більш того, вони збираються публікувати якісь дані на сайті, не дивлячись на те, що це є таємницею досудового слідства. Тому я вважаю, що єдиною метою цього розслідування є моя дискредитація», – підкреслив він.

Він також вказав, що з 16 лютого відновив своє свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю, про що відомо Генеральній прокуратурі. «Тим не менш, судячи з учорашньої події, за мною було організоване стеження, хоча ніякого процесуального статусу в кримінальному провадженні не було», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом передачі у власність заступнику генерального прокурора Віталію Касько службових квартир в Києві.

Нагадаємо, у лютому Касько зробив заяву про тиск з боку тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна та відомого нардепа.

Також нагадаємо, що Касько заявив про відставку 15 лютого. Причиною свого звільнення Касько назвав те, що Шокін забрав інструменти для розслідувань і реформування прокуратури. За його словами, в органах прокуратури панують корупція і кругова порука, а намагання щось змінити переслідуються.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.