Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Наслідки корупції. Україна друга після Китаю з виробництва та експорту контрафактної продукції

Економіка 10969 переглядів

Опубліковано - 13.07.2016 13:05 | Всі новини | Версія для друку

Наслідки корупції. Україна друга після Китаю з виробництва та експорту контрафактної продукції
Наслідки корупції. Україна друга після Китаю з виробництва та експорту контрафактної продукції
Загальний обсяг торгівлі контрафактною та піратською продукцією в світі в даний час становить близько 338 млрд євро (2,5% глобальної торгівлі).

Україна займає друге місце в світі з виробництва та експорту контрафактної продукції у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

Про це повідомила прес-служба державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) із посиланням на дані Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), представлені під час семінару Міжнародного союзу електрозв’язку в Женеві (Швейцарія).

«Україна посідає друге місце після Китаю в списку 37 країн світу, які роблять найбільший внесок у виробництво 8,76% контрафактної продукції», - наводяться в прес-релізі слова заступника директора департаменту радіослужби УДЦР Дмитра Проценка, який брав участь у семінарі.

Згідно з повідомленням, загальний обсяг торгівлі контрафактною та піратською продукцією в світі наразі становить близько 338 млрд євро (2,5% глобальної торгівлі). У Європі обсяг імпорту контрафактних товарів становить 85 млрд євро (5% загального імпорту в ЄС). У Китаї виробляється 86% всієї контрафактної продукції.

При цьому, за даними прес-служби УДЦР, особливу проблему становить виробництво й експорт контрафактних телефонів, який становить 15-20% глобальної торгівлі. З метою боротьби зі зростаючими обсягами експорту та імпорту неліцензованих мобільних пристроїв УДЦР пропонує відновити процедуру обліку мобільних пристроїв (реєстрація кодів IMEI).

За даними держпідприємства, подібна практика реалізується в понад 20 країнах світу. В УДЦР зазначають, що представники бізнесу підтримують ідею відновлення процедури обов’язкової реєстрації кодів IMEI, оскільки зростання обсягу торгівлі контрафактною та піратською продукцією призводить до того, що українські споживачі купують неякісний і несертифікований товар. У зв’язку з цим компанії несуть значні фінансові та іміджеві втрати. Крім того, процедура обліку мобільних пристроїв принесла б також значну користь державному бюджету.

Як повідомлялося раніше, згідно з даними дослідження міжнародної компанії GfK, частка контрабанди на українському ринку пласкопанельних телевізорів становить 9-10%, холодильників і пральних машин - 10-15%, пилососів - 16-18%, телефонів, смартфонів і ноутбуків - 15-20%, планшетів - 20%, фотокамер - 20-25%.

5 липня 2016 року генеральний директор компанії "Sony Україна" Тацуо Такахаші повідомив, що контрабанда телевізорів великих діагоналей Sony становить близько 60%, смартфонів Sony - 45%.

10 травня Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) направила офіційного листа на ім’я прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням удосконалити українське законодавство у сфері захисту вітчизняного ринку від нелегального імпорту ІТ-товарів. Для боротьби зі зростанням обсягів контрафактної продукції представники ІТ-бізнесу пропонують владі посилити контроль на митниці, а також ввести вимогу вказувати назву перевезеної торговельної марки в декларації, щоб митниця повідомляла виробника про кожен конкретний випадок поставок відповідної продукції. Також вони запропонували перевіряти й контролювати існуючі норми та обмеження на ввезення і вдосконалювати їх.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.