Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Я не пам’ятаю”: головні цитати Януковича в суді

Кримінал 7643 перегляди

Опубліковано - 28.11.2016 22:48 | Всі новини | Версія для друку

“Я не пам’ятаю”: головні цитати Януковича в суді
“Я не пам’ятаю”: головні цитати Януковича в суді
У понеділок колишній президент Віктор Янукович через відеозв’язок дав свідчення у суді по справі розстрілів на Майдані.

Журналісти ВВС Україна зібрали головні цитати зі свідчень колишнього президента, який найчастіше у відповідь на питання сторони обвинувачення відповідав: "Я не пам’ятаю".

Про те, чи притягувався до кримінальної відповідальності раніше:

"Ні".

Про особисті інтереси:

"Я ніколи не думав про особисту користь".

Про контакти з "радикалами" на Майдані:

"Я проводив зустрічі навіть з радикалами, я хотів їх зрозуміти".

Про людей на Майдані:

"Люди не винні, винні були радикали, які ними маніпулювали. Саме вони і спровокували кровопролиття. Якби не вони, не було б такої ситуації і в Криму, і на Донбасі. Я шкодую, що так сталося".

Про застосування зброї на Майдані у лютому 2014 р.:

"На якому рівні ці рішення ухвалювалися, я коментувати не можу. Я цього не знаю. Щодо зброї на Майдані, то вона була з різних джерел. По-перше, це власна зброя людей - мисливська та інша. По-друге, яка захоплювалася у приміщеннях міліції та СБУ".

Про підозри у справі про розстріли на Майдані:

"Я вперше чую, що є підозрюваним у цій справі".

Про контакти з Віктором Медведчуком:

"Із Медведчуком у мене були обмежені стосунки. Ми зустрічались, якщо він бував на деяких заходах. Особистих стосунків у нас із ним не було".

Про переговори з опозицією у ніч з 18 на 19 лютого 2014 р. (тоді відбувся штурм Майдану):

"Обставин я не пам’ятаю. У нас завжди була тема одна - як знайти рішення про мирне врегулювання. А будь-яких обставин я не пам’ятаю".

Про переговори з президентом Росії Владіміром Путіним у ту ж ніч по засобах спецзв’язку:

"Не пам’ятаю. Я не пам’ятаю такої розмови. Скоріш за все, такої розмови не було… Є сайт президента України, і на цьому сайті можна знайти будь-яку інформацію: що відбувалося, з ким я мав розмови і т.д. Тобто, воно ж і не приховувалося. І завжди була реєстрація. Зайдіть на сайт, подивіться. Якщо була така розмова, то вона там буде зареєстрована. Але я не пам’ятаю".

Про контакти з помічником президента Росії Владіславом Сурковим під час протестів на Майдані та його візити в Україну у цей період:

"Я про це читав у засобах масової інформації. Що його у чомусь там звинувачували. Але ніяких там доказів його будь-якої провини не було встановлено".

Про обставини перельоту з Харкова до Донецька:

"Коли я летів до Донецька, зателефонував військовий диспетчер, і дав наказ всім льотчикам, які летіли зі мною, повернутися до Харкова. Для чого, навіщо - мені невідомо. Але я запитав у нього, хто він такий, що дає накази президенту України. Він сказав, що такий наказ йому надав голова Верховної Ради Турчинов Олександр Валентинович. Цей льотчик відповів, що у нього на борту знаходиться президент України, можливо, його з кимось переплутали".

Про перебування у Донецьку:

"Я зустрівся з озброєними людьми, з прикордонниками, які мене зустріли зі зброєю в руках і, як вони мені сказали, їм був наданий наказ мене затримати. Я посміхнувся і сказав: ви розумієте, що ви робите, що це злочин, у вас на це немає ніяких прав".

Про "засідку під Мелітополем":

"22-го числа (22-го лютого 2014 р. - Ред.) ми рухалися у напрямку Криму. В районі Мелітополя ми потрапили фактично на засідку, яка була за п’ять кілометрів від нас. Передала група, яка мене супроводжувала - вона побачила озброєних людей без ознак, одяг був без ознак. Крім того, побачили, що вони були озброєні автоматичною зброєю. І ще побачили, що перед цим постом було встановлено два крупнокаліберних кулемети".

Про консультації щодо можливого розгону Майдану:

"Я ніколи не мав ні з ким розмов про придушення Майдану. Ані в середині України, ані за її межами".

Про підписання угоди про асоціацію з ЄС:

"З політичної точки зору мені було набагато вигідніше підписати, як кажуть, заплющити очі… і хай буде, як буде. І, скоріше за все, потім би мене обрали на другий термін".

Про відповідальних за розстріли на Майдані:

"Ці прізвища має назвати суд, якщо він колись буде. Але політичну відповідальність несуть всі лідери Майдану".

Про накази правоохоронцям:

"Я не казав правоохоронним органам, що їм робити. Я казав їм - використовуйте закон і повноваження, беріть на себе відповідальність"

Звернення до родичів загиблих на Майдані, які перебували у залі суду:

"Я хочу перед вами вибачитися, щоб ви зрозуміли і знали, що я робив все для того, щоб цієї трагедії не сталося. І сьогодні я готовий подивитися вам в очі і відповісти на всі питання. Я, як ніхто сьогодні, - ваш союзник, і зацікавлений у тому, щоб ми знайшли ту істину, яка вас цікавить".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.