Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін натякнув Меркель на «газову зброю»?

Газоват 9356 переглядів

Опубліковано - 14.12.2016 13:48 | Всі новини | Версія для друку

Путін натякнув Меркель на «газову зброю»?
Путін натякнув Меркель на «газову зброю»?
Президент Росії Владімір Путін розповів канцлерові Німеччини Анґелі Меркель про загрозу, яка може виникнути для постачання газу з Росії до Європи через територію України.

Про це, як повідомив Кремль 13 грудня, Путін сказав Меркель у телефонній розмові.

За словами російського лідера, Україна не поспішає підписати контракт про постачання російського газу на зиму, і цим вона «ставить під загрозу транзит до Європи». Москва припускає, що Україна може використати російський газ, призначений для європейських споживачів.

Речник українського прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Дмитро Столярчук відзначив, що Україна залишається надійним транзитером російського газу.

«Природний газ, що поставляється «Газпромом» на східний кордон України для транспортних цілей, буде відправлений на західний кордон належним чином, в повному обсязі і відповідно до чинного контракту на транспортування природного газу, укладеного між «Нафтогазом України» і «Газпромом», – повідомив Столярчук агенції «Інтерфакс».

Європейські країни отримують близько третини імпортованого газу транзитом через Україну. Попередні газові суперечки між Росією і Україною спричиняли обмеження постачання, зокрема в 2009 році, коли сталися суттєві перебої в зимових постачаннях. 9 грудня в Брюсселі без укладення угоди завершилася тристороння зустріч із участю представників України, Росії та ЄС.

Київ наполягає на вигідних для себе умовах постачання, які Москва відмовляється надати. Зокрема, йдеться про відмову від принципу «бери або плати»: Україна готова платити лише за реально спожитий газ. Також у Києві вказують на ризик того, що «Газпром» стане виставляти Україні рахунки за паливо, яке Росія постачає на окуповану частину Донбасу.

Україна не купує газ безпосередньо з Росії уже понад рік – від 25 листопада 2015 року.

Від «Аратти»:можливо це дивовижний збіг, але Путін нагадав Меркель про кремлівську «газову зброю» саме взимку і після заяви про необхідність продовження санкцій через не виконання Росією Мінських домовленотей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.