Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найпопулярніший пошуковик Google може викликати розвиток деменції

Охорона здоров`я 13022 перегляди

Опубліковано - 7.12.2017 03:13 | Всі новини | Версія для друку

Найпопулярніший пошуковик Google може викликати розвиток деменції
Найпопулярніший пошуковик Google може викликати розвиток деменції
Щоб мозок нормально працював, ним потрібно користуватися і не перекладати розумову роботу на інших, а особливо - Інтернет. А також не забувати про тістечка, цукерки і солодку каву.

Як повідомляє The Daily Mail, сучасні люди перестають користуватися своєю пам’яттю, атрофуючи тим самим мозок. Вони в усьому покладаються на інтернет.

Про це попереджає професор Френк Ганн-Мур, директор з досліджень в Школі біології при Університеті Сент-Ендрюс. За словами професора, зараз з людством у певному сенсі проводиться масштабний експеримент. Зрозуміти, як пошукові системи вплинули на людей, можна буде тільки через певний час.

Він підкреслює: щоб мозок нормально працював, ним потрібно користуватися і не перекладати розумову роботу на інших. Беручи до уваги, що люди почали жити довше, варто очікувати зростання числа хворих на деменцію, говорить професор.

Брак цукру також призводить до розумових розладів
Брак цукру також призводить до розумових розладів
А інше дослідження показало однозначний зв’язок нестачі цукру і когнітивних порушень. Ще до появи перших ознак зниження когнітивних здібностей рівень цукру в мозку починає падати. Щоб заповнити нестачу цукру, в мозку починає накопичуватися фосфорильований тау-білок.

Відомо, що тау-білок формує клубки, що блокують проходження поживних речовин через нервові клітини. Підсумок - смерть нейронів і деменція. Було встановлено: скупчення фосфорильоанного тау-білка відбувається з активацією сигнального шляху P38 кіназу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.