Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент звернувся до Верховної Ради з пропозицією про запровадження воєнного стану в Україні

Влада 5058 переглядів

Опубліковано - 26.11.2018 01:37 | Всі новини | Версія для друку

Президент звернувся до Верховної Ради з пропозицією про запровадження воєнного стану в Україні
Президент звернувся до Верховної Ради з пропозицією про запровадження воєнного стану в Україні
Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Петра Порошенка схвалила рішення запропонувати Президенту України запровадити воєнний стан строком на 60 діб.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

РНБО визначила за необхідне ввести в Україні особливий правовий режим для створення умов з відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загроз для незалежності та територіальної цілісності України.

«У нас була ретельна дискусія Воєнного кабінету. Воєнний кабінет звернувся до мене з пропозицією винести на засідання Ради національної безпеки і оборони одну пропозицію – це підготовка рішення про запровадження воєнного стану і звернення до Верховної ради України для того, щоб вона, завтра по можливості, і відповідні консультації з Головою ВРУ вже проведені, розглянула проект рішення на своєму позачерговому засіданні», - повідомив Президент.

Глава держави зазначив: «Я хочу окремо наголосити, що ми маємо всі неспростовні докази відносно того, що ця агресія, цей напад на військові кораблі ВМС України був не помилкою, не випадковістю, а цілеспрямованими діями. В тому числі, і щодо застосування зброї проти українських моряків. Застосування зброї мало важкі наслідки, шестеро моряків за попередньою інформацією поранено – частина поранено, частина травмовано. В тому числі, двоє моряків важко поранені».

Президент наголосив, що українські моряки позбавлені можливості вийти в ефір і зв’язатися зі своїм командуванням, їх доля не відома. Він зазначив: «На жаль після кваліфікації дій РФ, підрозділів чорноморського флоту, підрозділів прикордонної служби ФСБ РФ як агресії, на жаль ми не виключаємо і інших операцій, в тому числі наземних проти суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України».

«Тому я як Президент і як Верховний Головнокомандувач ЗСУ відповідно до Конституції приймаю рішення підтримати пропозицію Воєнного кабінету. Винести на засідання Ради національної безпеки і оборони відповідне рішення і звернутися з ним до Верховної Ради України», - сказав Петро Порошенко.

«Я хотів би звернутися до народних депутатів завтра прибути в Київ на позачергове засідання Верховної Ради для того, щоб ми провели у закритому режимі обговорення проекту рішення і відповідального прийняття необхідного рішення для забезпечення оборони держави», - сказав Глава держави.

Він додав: «Я звертаюся до народних депутатів уважно поставитися, зібратися на позачергову сесію. Повірте сьогодні є всі підстави для того, щоб саме так реагувати… І сподіваюся завтра Верховна Рада прийме не відкладаючи відповідальне рішення».

Президент також підкреслив, що запровадження воєнного стану жодним чином не означає, що Україна буде проводити будь-які наступальні дії. «Україна буде проводити дії виключно щодо оборони своєї території, захисту і безпеки своїх громадян», - підкреслив він.

«Також це не означає зміну положення на лінії зіткнення в окремих районах Донецької і Луганської областей та на інших ділянках. Але ми маємо бути напоготові для того, щоб не допустити сценарію, який Російська Федерація практикувала в інших державах», - наголосив Президент.

Президент України звернувся до керівництва Російської Федерації з вимогою негайно звільнити українських військовослужбовців, яких в порушення міжнародного права брутально було затримано і доля яких невідома. Президент також зазначив, що Україна вимагає терміново їх передати українській стороні разом із кораблями. Він закликав до деескалації ситуації як в Азовському морі, так і по іншим напрямкам. Глава Української держави очікує швидкої реакції на це звернення.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.