Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Зеленський провів нараду з членами РНБО

Влада 3554 перегляди

Опубліковано - 31.05.2019 20:10 | Всі новини | Версія для друку

Президент Зеленський провів нараду з членами РНБО
Президент Зеленський провів нараду з членами РНБО
Президент Володимир Зеленський провів нараду за участю членів Ради національної безпеки і оборони України, присвячену енергетичній безпеці.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Зеленський нагадав, що позавчора на шахті «Лісова» у Львівській області загинули двоє гірників, два роки тому загинули 8 гірників на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», нещодавно загинули 17 шахтарів на шахті «Східкарбон» біля Луганська.

«Це все наші люди. Проблеми у вугільній галузі мають спільне коріння, де б вони не виникали», – наголосив президент.

Глава держави зазначив, що за останній тиждень він побував у двох місяцях, де гинуть українці.

«Якщо на фронті вбивають кулі й снаряди, то в тилу – безвідповідальність, безгосподарність і корупція», – підкреслив Зеленський.

За його словами, сьогодні проблематику енергетики обговорили у форматі наради, а за два тижні будуть ухвалені відповідні рішення.

«Ціна питання дуже велика – безпека й добробут наших людей», – зазначив президент.

Зеленський констатував, що протягом 2014-2018 років видобуток вугілля державними підприємствами України зменшився на 47%. Українська економіка критично залежить від імпорту енергоносіїв, і дуже мало зроблено для їх отримання з різних джерел.

«Попри райдужні заяви, видобуток газу не зростає. Завтра – літо, але зима близько. І вже слід готуватися до опалювального сезону», – наголосив президент.

Глава держави нагадав, що одним із зобов’язань України перед Європейським Союзом є реформування енергетичної сфери, і ключовою тут є демонополізація енергетичних ринків. З 1 липня має запрацювати черговий етап ринку електроенергії.

«Але в умовах суцільної монополізації можуть виникнути ризики і для виробників, і для споживачів, і для економіки України у цілому. Про це нас попереджають міжнародні партнери», – заявив Зеленський.

Як повідомлялося раніше, повномасштабний ринок електроенергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" повинен бути введений із 1 липня 2019 року.

Водночас у ДП НЕК "Укренерго" не виключають короткочасної відстрочки з введенням ринку електроенергії - на 2-3 місяці або перенесення на 2020 рік.

Наприкінці квітня експерт новообраного президента Володимира Зеленського з питань енергетики, житлово-комунальних послуг та антимонопольного регулювання Андрій Герус заявляв, що запуск нового ринку електричної енергії треба перенести на один рік - із 1 липня 2019 року на 1 липня 2020 року - через невирішені проблеми, такі як значний обсяг перехресного субсидування і борги на ринку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.