Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Реформування Укроборонпрому — це не скорочення, а зміна формату

Економіка 4167 переглядів

Опубліковано - 8.06.2019 17:30 | Всі новини | Версія для друку

Реформування Укроборонпрому — це не скорочення, а зміна формату
Реформування Укроборонпрому — це не скорочення, а зміна формату
Головна ідея реформування державного концерну “Укроборонпрому” — це не скорочення, а зміна формату його роботи аби зробити його більш ефективним.

Про це заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос під час зустрічі у відкритому форматі у музеї історії Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Питання реформування “Укроборонпрому” - це не питання скорочення, а зміни формату роботи. Тому що, на жаль, у певних моментах підприємства мають певну продукцію, працюють на внутрішній ринок, одні успішні, інші — неуспішні. Є директори, які реально розвивають своє підприємство, вкладають кошти, а є деякі люди, які ходять просто за зарплату”, - сказав Кривоносом.

Як приклад він навів Туреччину, яка за останні 15 років значно покращився стан своєї оборонної промисловості, змінила підходи та оновила технології. “Вони поступово завойовують світовий ринок зброї, і якщо ми не покращимо свою роботу, можемо опинитися десь за Туреччиною. Слава Богу, ми поки попереду”, - підкреслив заступник секретаря РНБО.

Кривонос зазначив, що нині Україна тісно співпрацює із Туреччиною, і обидві держави мають взаємний інтерес у поглибленні такої співпраці. Він також наголосив на зацікавленості Російської Федерації у послаблення позицій українського оборонного концерну. “Головне завдання РФ, ослаблюючи позиції “Укроборонпрому”, поступово витісняти Україну з ринків продажу зброї, оскільки 70% продукції, яку виготовляє “Укроборонпром”, йде на експорт", - зазначив Кривонос.

За його словами, якщо українські підприємства будуть орієнтовані на випуск продукції тільки на внутрішній ринок, вони не будуть такі успішні. “За останні роки були втрати позицій по Індії, по Африці. Головне завдання — відновити та утримати ці позиції”, — додав заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.