Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Енергоатом і Holtec International створюють міжнародний консорціум

Економіка 4298 переглядів

Опубліковано - 12.06.2019 10:47 | Всі новини | Версія для друку

Енергоатом і Holtec International створюють міжнародний консорціум
Енергоатом і Holtec International створюють міжнародний консорціум
У штаб-квартирі Holtec International – м. Камден (штат Нью-Джерсі, США) підписано Угоду про партнерство між НАЕК «Енергоатом», ДНТЦ ЯРБ та Holtec International.

Документ підписали керівники компаній – Юрій Недашковський, Ігор Шевченко та Кріс Сінгх, повідомляє прес-центр «Енергоатому».

Роботу над проектом партнерства було розпочато ще в жовтні минулого року, і наразі сторони узгодили всі необхідні умови для його старту.

Підписана тристороння угода передбачає створення міжнародного консорціуму, метою якого є сприяння діяльності щодо впровадження в Україні технології малих модульних реакторів (ММР) SMR-160. Досягнення мети створення консорціуму планується здійснювати шляхом послідовного виконання таких завдань, як: аналіз нормативної документації, що використовується при розробці концептуального проекту енергоблоку з реактором SMR-160; аналіз концептуального проекту АЕС з енергоблоками SMR-160; підготовка вихідних даних, необхідних для розробки ТЕО; оцінка проекту SMR-160 на відповідність загальним і технічним критеріям відповідно до методології МАГАТЕ з оцінки технологій ядерних реакторів NP-T-1.10 та підготовка документів для прийняття рішення на національному рівні стосовно впровадження реакторної технології SMR-160 в Україні.

Нагадаємо, у 2017 році очільник Holtec International Кріс Сінгх звернувся до Президента України з пропозицією створити в Україні хаб з розповсюдження у Європі, Азії і Африки технології малих модульних реакторів з локалізацією виробництва обладнання для них на українських підприємствах. Технологія ММР визнана одним з найбільш перспективних напрямків у будівництві атомних електростанцій. ММР мають значно вищий рівень безпеки у порівнянні з традиційними типами реакторів за рахунок відсутності в них обладнання, яке вимагає зовнішнього електроспоживання, а також за рахунок систем пасивної безпеки. Реактори проекту SMR-160 також мають можливість працювати у режимі маневрування потужністю, споруджуватися на невеликих площах та не потребують підведення потужних ліній електропередач. Загальносвітовий ринок ММР після 2025 року оцінюється приблизно в 1 трлн долл.

У 2018 році НАЕК «Енергоатом» та Holtec International підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у використанні малих модульних реакторів SMR-160 в Україні. У тексті Меморандуму зазначається, що він має на меті не лише ліцензування в Україні технології SMR-160 та подальше будівництво цих реакторів на АЕС України, а й часткову локалізацію виробництва обладнання для SMR-160 на українських підприємствах. Таким чином, йдеться у документі, співпраця між Енергоатомом та Holtec International сприятиме становленню України, як провідного світового експортера реакторних систем, конструкцій та компонентів для малих модульних реакторів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.