Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Генштаб ЗСУ спростував твердження Путіна про те, що він нібито розмовляв з новим очільником ГШ

Влада 3490 переглядів

Опубліковано - 3.07.2019 23:08 | Всі новини | Версія для друку

Генштаб ЗСУ спростував твердження Путіна про те, що він нібито розмовляв з новим очільником ГШ
Генштаб ЗСУ спростував твердження Путіна про те, що він нібито розмовляв з новим очільником ГШ
Сьогодні Генштаб ЗСУ виступив з заявою щодо вбивства російсько-окупаційними військами українських військових медиків та невиконання Російською Федерацією рішення Міжнародного трибуналу з морського права щодо звільнення українських військових кораблів та членів їхніх екіпажів.

Ми передаємо текст заяви без змін і коментарів:

За повідомленням штабу операції Об’єднаних сил, 1 липня 2019 року, о 10:45, під час виконання бойового завдання з евакуації та порятунку пораненого військовослужбовця із взводного опорного пункту, внаслідок обстрілу російсько-окупаційних військ (ймовірно з ПТРК) загинули військовослужбовці ЗС України: водій санітарного автомобіля HMМWV старший матрос Сергій Майборода та санітарний інструктор медичного пункту, кавалер ордену «За Мужність», сержант Ірина Шевченко. Сьогодні, у місті Херсон, бойового медика провели в останню путь рідні та близькі, а також бойові побратими. Керівництво Генерального штабу Збройних Сил України висловлює родинам загиблих глибоке співчуття...

Цей цинічний та ганебний факт порушення міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ, керованими та підтримуваними з Кремля, відбувся після 29 червня, коли Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні надала звіт для ЗМІ та широкого загалу про ноту від Міністерства закордонних справ України, у якій повідомляється про те, що розведення сил і засобів Збройними силами України на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганської завершено.

Також Генеральний штаб Збройних Сил України, звертає увагу на наслідки невиконання Російською Федерацією рішення Міжнародного трибуналу з морського права (м. Гамбург, ФРН) у справі України проти РФ щодо затримання військових кораблів та членів їхніх екіпажів, відповідно до якого, 25 червня 2019 року сплив місячний термін, протягом якого Російська Федерація була зобов’язана надати звіт про звільнення та безперешкодне повернення в Україну трьох українських військових кораблів та двадцяти чотирьох членів їхніх екіпажів.

Цим Російська Федерація вкотре продемонструвала всьому світові нехтування основоположними принципами міжнародного права, грубо порушуючи його норми, руйнування підвалин світового правопорядку, зухвале невиконання взятих на себе зобов’язань, так само як це відбулось під час незаконної окупації АР Крим та м. міста Севастополя і триває на Донбасі.

Ці російські брехливі звинувачення, помножені на подвійні стандарти ігнорування не лише норм права, але й моралі, є підступнішими в час, коли весь світ, 26 червня, у Міжнародний день на підтримку жертв катувань, згадував усіх українських військовополонених, незаконно утримуваних на території РФ, які є прикладом нескореності українського народу, сміливості та відваги та своєю стійкістю демонструють світові незламність й бойовий дух Збройних Сил України.

Таким чином, Росія як країна-агресор намагається знівелювати будь-які звинувачення на свою адресу й змусити нас кожного дня гаяти час на спростування нової брехні, на кшталт цитування під час прес-конференції в м. Осаці (Японія), по завершенню саміту G20 президентом РФ Путіним слів, нібито сказаних начальником Генерального штабу Збройних Сил України, про обставини захоплення Росією українських кораблів та моряків.

Заява президента РФ не відповідає дійсності та є відвертою брехнею з метою дискредитації вищого військового керівництва України в дусі російських інформаційно-психологічних операцій, які не є винаходом путінської ери, а лише продовженням ще традицій маніпулювання фактами за рецептами КДБ СРСР.

Таких прикладів введення в оману міжнародної спільноти було безліч за п’ять років триваючої збройної агресії Росії проти України.

Вони мають на меті відволікання нас та світової спільноти від фактологічного доведення вини злочинців та пошуку шляхів їхнього покарання, що є невідворотним.

Адже вчинені збройними формуваннями РФ та її терористами-найманцями воєнні злочини та злочини проти людства не мають строків давності.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.