Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС України заявив рішучий протест проти незаконного утримання під вартою українських військовослужбовців

Влада 3410 переглядів

Опубліковано - 17.07.2019 19:12 | Всі новини | Версія для друку

МЗС України заявив рішучий протест проти незаконного утримання під вартою українських військовослужбовців
МЗС України заявив рішучий протест проти незаконного утримання під вартою українських військовослужбовців
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест проти рішення Московського суду про продовження незаконного тримання за ґратами до 24 жовтня 2019 року 24 українських військовослужбовців, які були захоплені Російською Федерацією в Чорному морі 25 листопада 2018 року.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

Тримання Росією під вартою 24 українських військовослужбовців та трьох військово-морських суден є грубим та триваючим порушенням суверенного імунітету, яким користуються як судна, так і військовослужбовці відповідно до Конвенції ООН з морського права та звичаєвого міжнародного права.

25 травня 2019 року Міжнародний трибунал з морського права («ITLOS») наказав негайно і безумовно звільнити три українські військово-морські судна та 24 членів їхніх екіпажів. Невиконання обов’язку Росією щодо негайного звільнення суден та військовослужбовців становить порушення цього Наказу та Конвенції ООН з морського права. Сьогоднішнє рішення Московського суду є черговим порушення Росією міжнародного права та ще більше загострює спір між Росією і Україною.

Як було визнано в наказі ITLOS від 25 травня, «триваюче позбавлення волі та свободи військовослужбовців України» є втручанням у суверенітет України та її міжнародні права, а також викликає гострі гуманітарні проблеми.

Україна висловлює подяку своїм міжнародним партнерам за їхню солідарність з Україною в її боротьбі за звільнення українських військовослужбовців і військово-морських суден.

Як повідомлялося раніше, у Москві продовжили на три місяці арешт українським морякам. Нещодавно, після телефонної розмови президента Зеленського з Путіним, почали поширюватися чутки про визволення бранців напередодні виборів. Наразі вже достеменно відомо, що в Кремлі виконувати наказ міжнародного трибуналу ООН не збираються.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.