Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Скандальна кнопка”. Труба розповів, що шукають у Раді слідчі ДБР

Скандал 5987 переглядів

Опубліковано - 27.08.2019 19:03 | Всі новини | Версія для друку

“Скандальна кнопка”. Труба розповів, що шукають у Раді слідчі ДБР
“Скандальна кнопка”. Труба розповів, що шукають у Раді слідчі ДБР
Державне бюро розслідувань встановлює, чи порушили окремі керівники Апарату Верховної Ради України правила експлуатації сенсорно-обчислювальної системи у парламенті.

Про це сказав директор ДБР Роман Труба у Telegram.

"Що планували та вже зробили окремі керівники Апарату ВР, чи порушили вони правила експлуатації використання сенсорно-обчислювальної системи – ДБР і встановлює. До речі, ми приходили не з обшуками, а з оглядом, на який отримали дозвіл першого заступника керівника Апарату ВР", - розповів Труба.

Він підтвердив, що 23 та 27 серпня слідчі ДБР спільно з оперативним підрозділом СБУ проводили огляд центру управління системою "Рада".

"Чому? Ми отримали інформацію, що керівництво Апарату Верховної Ради України збирається терміново вводити сенсорну кнопку, як обов’язковий елемент під час голосування народних депутатів України", - зазначив Труба.

При цьому він зауважив, що ДБР прийшло до центру управління "Ради", тому що "використання сенсорної кнопки поставило би під сумнів легітимність усіх ухвалених законів народними депутатами, адже наразі її застосування не передбачено чинним законом "Про Регламент Верховної Ради України".

Як повідомлялося раніше, вранці 27 серпня Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив про блокування Службою безпеки України та Державним бюро розслідування центру управління системою "Рада-3" у парламенті, що не дало змоги провести заплановане випробування так званої сенсорної кнопки.

Раніше, перший заступник керівника апарату ВР Володимир Слишинський заявив на брифінгу, що він запросив слідчих СБУ і ДБР через, незаконні, як він вважає, спроби запровадити голосування сенсорною кнопкою у системі “Рада-3”.

Він уточнив, що був на допиті в ДБР 23 серпня після чого дозволив слідчим провести відповідні слідчі дії у Верховній Раді. "Вони приходили брати від мене пояснення. Їм необхідно було провести невідкладні слідчі дії. І я як посадова особа дав добро на проведення зазначених слідчих дій", - уточнив Слишинський.

Також Слишинський стверджує, що на нього чинився тиск у зв’язку з відмовою сприяти запровадженню сенсорної кнопки у залі засідань парламенту.

"Справа в тому, що, коли на мене чинився тиск, я відмовляв, і я думав, що все-таки люди не підуть на незаконні дії, коли я побачив, що люди пішли на незаконні дії, довелося повідомити правоохоронні органи", - сказав він, додавши, що під незаконними діями, має на увазі запровадження системи голосування виключно сенсорною кнопкою, що суперечить законодавству і технічним нормам.

"Ніякої альтернативи не передбачалося. І це не відповідає, ані технічним нормам, ані Регламенту... Для того, щоб запроваджувати ці норми (щодо запуску сенсорної кнопки – ред.), повинно бути передбачено в Регламенті, і розроблено спеціальні інструкції, і посилання має бути на певні інструкції, тобто, це має бути прописано в Регламенті", - уточнив Слишинський.

Водночас він підкреслив, що ресурс системи підтримки прийняття рішень для законотворчого процесу ВРУ "Рада-3" вичерпався в 2012 році. Також Слишинський стверджує, що сенсорній клавіші – вже понад 11 років, тоді як термін експлуатації елементів у сенсорній кнопці становить 10 років.

"Тому її запровадження загрожує тим, що система може вийти з ладу в будь-який момент", - наголосив перший заступник керівника Апарату ВР.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.