Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Зеленський обговорив з віце-президентом США Пенсом ситуацію на Донбасі

Політика 3290 переглядів

Опубліковано - 2.09.2019 08:43 | Всі новини | Версія для друку

Президент Зеленський обговорив з віце-президентом США Пенсом ситуацію на Донбасі
Президент Зеленський обговорив з віце-президентом США Пенсом ситуацію на Донбасі
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віце-президентом США Майком Пенсом. Зустріч відбулася у Варшаві в рамках участі у меморіальних заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Про це повідомила пресслужба президента України.

Українська та американська сторони обговорили ситуацію на Донбасі та покрокову стратегію повернення миру в Україну. Майк Пенс запевнив, що США не змінять позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. У фокусі уваги сторін було надання військово-технічної допомоги Україні.

Віце-президент Сполучених Штатів підняв питання реформ, які провадитиме новий уряд, та боротьби з корупцією. Володимир Зеленський зазначив, що Україна рішуче налаштована на трансформацію, наголосивши, що в перший день роботи нового парламенту було зареєстровано понад 70 законопроектів, які, серед іншого, передбачають подолання корупції.

«Ми маємо не просто боротися з корупцією, ми маємо перемогти її. Ми запустили Антикорупційний суд, який починає працювати вже 5 вересня. Ми перезапускаємо інші антикорупційні органи, змінили голову Служби безпеки України, маємо нового Генерального прокурора та новий молодий уряд. Ми справді налаштовані дозволити бізнесу, економіці розвиватися», – запевнив глава Української держави.

Сторони також обговорили співпрацю в енергетичній сфері, наголосивши на важливості підписаного Меморандуму про взаєморозуміння між Україною, Польщею та США. Віце-президент Майк Пенс особливо відзначив підтримку Сполученими Штатами незалежності України в енергетичному питанні.

Крім того, йшлося про майбутній візит Володимира Зеленського до США та зустріч з Президентом Дональдом Трампом.

Віце-президент США висловив непохитну підтримку США територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу віце-президента США за результатами зустрічі віце-президента Майка Пенса з президентом України Володимиром Зеленським, передає Голос Америки.

«Віце-президент зустрівся сьогодні з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві, Польща, після церемонії відзначення 80-их роковин початку Другої світової війни. Віце-президент висловив непохитну підтримку США територіальної цілісності та суверенітету України. Він привітав президента Зеленського за зусилля його уряду по ініціюванню потужних реформаторських законопроектів для боротьби з корупцією та покращенню бізнес клімату заради залучення іноземних інвестицій. Лідери також обговорили нещодавній прогрес на шляху до гарантування енергетичної безпеки України», - йдеться у повідомленні Офісу віце-президента США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.