Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міністри енергетики України та Росії у Відні обговорили транзит газу

Газоват 5537 переглядів

Опубліковано - 29.11.2019 13:42 | Всі новини | Версія для друку

Міністри енергетики України та Росії у Відні обговорили транзит газу
Міністри енергетики України та Росії у Відні обговорили транзит газу
Українська та російська сторони обговорили можливість підписання договору про транзит газу відповідно до європейських правил. Також було обговорено питання врегулювання взаємних претензій щодо виконання контрактів.

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель та міністр енергетики Росії Олександр Новак у четвер, 28 листопада, провели зустріч у Відні у рамках підготовки до підписання договору про транспортування газу Україною. Про це повідомило міністерство енергетики та захисту довкілля України на своєму сайті.

Сторони обговорили можливість підписання договору відповідно до європейських правил та домовилися активізувати роботу. Надалі переговори планується продовжувати як у двосторонньому, так і у тристоронньому форматі за участі європейської сторони. "Підписання довгострокового договору на транспортування газу відповідно до європейського законодавства та на економічно-обгрунтованих умовах - це питання енергетичної безпеки не лише України, а й Європи", - наголосили в українському міністерстві.

У російському міністерстві енергетики в повідомленні про зустріч зазначили, що сторони також обговорили питання врегулювання взаємних претензій щодо виконання контрактів та перспективи прямої закупівлі російського газу для споживачів України. За інформацією російської сторони, в переговорах також взяли участь голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, керівництво "Нафтогазу України" та ТОВ "Оператор газотранспортної системи України".

Як повідомлялося, "Газпром" запропонував "Нафтогазу України" продовжити термін дії наявного контракту або укласти новий договір про транзит газу територією України терміном на один рік. Умовами подальшої співпраці "Газпром" назвав відмову обох сторін від усіх взаємних претензій у міжнародному арбітражі й припинення всіх судових розглядів. Також російська компанія вимагає скасувати рішення Антимонопольного комітету України про накладення на "Газпром" штрафу за "порушення економічної конкуренції" та відкликати клопотання "Нафтогазу України" про ініціювання Європейською Комісією розслідування проти російської компанії.

"Нафтогаз" у відповідь відкинув ці вимоги. За словами виконавчого директора групи "Нафтогаз" Юрія Вітренка, все це не має бути передумовою для продовження транзиту, оскільки новий контракт на транзит має укладатися за європейськими правилами з відокремленим від "Нафтогазу" оператором.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.