Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ірина Венедіктова: що відомо про призначену Зеленським голову ДБР

Влада 7932 перегляди

Опубліковано - 27.12.2019 14:48 | Всі новини | Версія для друку

Ірина Венедіктова: що відомо про призначену Зеленським голову ДБР
Ірина Венедіктова: що відомо про призначену Зеленським голову ДБР
Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади голову Державного бюро розслідувань Романа Трубу та призначив тимчасово керувати цим органом депутатку від “Слуги народу” Ірину Венедіктову.

Про це ідеться в офіційних указах президента.

Повноправного голову ДБР має обрати спеціальна комісія з 9 людей, в якій потрібну для ухвалення рішень більшість має команда президента.

Така ротація стала можливою завдяки ухваленому парламентом закону про "перезапуск ДБР".

Ірина Венедіктова є соратницею пана Зеленського й долучилась до його команди ще до президентської кампанії, потім стала радницею президента.

На виборах до Верховної Ради у липні 2019 року була третім номером у списку партії "Слуга народу".

У Верховній Раді вона очолила один з найвпливовіших комітетів - з питань правової політики.

Родина і бізнес

До парламентських виборів працювала завідувачкою кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Батько нової голови ДБР - генерал-майор міліції Валентин Венедіктов, працював проректором з навчальної роботи Харківського університету внутрішніх справ.

Чоловік Венедіктової Денис Колесник працює в департаменті кіберполіції. У родини є кілька об’єктів нерухомості, автомобіль Porsche Cayenne та близько 50 тисяч доларів готівки.

За даними системи youcontrol, пані Венедиктова у минулому була засновником кількох компаній - "Чугуївські аграрні інвестиції" та "Старсет".

Ірина Венедіктова народилася 22 вересня 1978 року у Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ. Є доктором юридичних наук.

В офіційній біографії вказано, що вона вивчала курс міжнародного комерційного арбітражу в Chartered Institute of Arbitrators.

Вона є членом науково-консультативної ради Верховного Суду. Проте під час конкурсу на посаду судді Верховного Суду вона не набрала потрібну кількість балів.

Перше знайомство із Зеленським

В інтерв’ю журналістам пані Венедиктова розповіла, що познайомилась із Зеленським ще в жовтні 2018 року. Тоді її вже попросили стати експертом з певних правових питань.

"Зеленський запросив мене на зустріч, я приїхала, між нами відбулась розмова, близько 30 хвилин. З цього часу я стала радником Володимира Олександровича з правових питань", - розповідає вона.

За її словами, у команду Зеленського Венедіктову привів нинішній перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук.

"Ми зі Стефанчуком працюємо вже 10 років, добре знаємо один одного", - згадувала вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.