Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Мыжеодиннарод”. Путін явив світу своє специфічне розуміння історії

Імперія «Совок» 3296 переглядів

Опубліковано - 21.02.2020 13:57 | Всі новини | Версія для друку

“Мыжеодиннарод”. Путін явив світу своє специфічне розуміння історії
“Мыжеодиннарод”. Путін явив світу своє специфічне розуміння історії
До почуття власної національної самосвідомості в українців треба ставитися з повагою, вважає президент РФ Володимир Путін. Водночас він укотре запевняє, що українці та росіяни - “один народ”.

Президент Росії Володимир Путін знову висловив твердження про те, що українці та росіяни є одним народом. Про це Путін сказав у інтерв’ю російському агентству ТАСС, оприлюдненому в п’ятницю, 21 лютого, передає DW.

"Я вже багато разів казав: я вважаю, що ми один і той же народ", - відповів російський лідер на запитання журналіста ТАСС. Під час розмови Путін наголосив, що "потрібно знати історію", щоб можна було "говорити про сьогоднішній і про завтрашній" день.

Згідно з історичним розумінням російського президента, до ХІІІ століття "не було жодних відмінностей у мові". "І тільки в результаті полонізації та частина українців, яка проживала на території, що перебувала під владою Речі Посполитої, тільки десь, по-моєму, в XVI столітті з’явилися перші мовні відмінності", - переконаний російський президент.

Крім того, на думку Путіна до "XIV-XV століття, навіть тих людей, східних слов’ян, які проживали на території Речі Посполитої, і в Московській державі, і в Польщі, називали руськими ("русскими" в оригіналі. - Ред.).

Повага до української самосвідомості

Потім, додав Путін, унаслідок сусідства з Європою та католицьким світом, "почала складатися така спільнота людей, які почали сприймати себе з певним ступенем незалежності від Російської держави("Российского государства" в оригіналі. - Ред.)".

Тож "якщо так склалося і в людей, у значної частини населення в Україні виникло почуття власної самосвідомості національної і так далі, треба ставитися до цього з повагою", наголосив російський лідер.

Хто ж винен у нинішній ситуації?

Завершуючи історичний екскурс, російський президент вказав і на винуватців нинішніх непростих відносин між Росією та Україною. На думку Путіна, "ті, хто очолював Україну або добрався до влади в Україні", просто "переслідували власні інтереси". "А в чому вони полягають? Навіть не грошей більше заробити за рахунок пограбування українського народу, а зберегти, що награбоване досі. Ось в чому головне завдання", - резюмував Путін.

"Грошики де? У закордонних банках. Що потрібно робити для цього? Показати, що вони служать тим, у кого ці гроші лежать. Ось звідси і єдине те, чим вони зараз торгують, - це русофобія. Тому що комусь подобається розділяти Україну і Росію, вони вважають, що це надзвичайно важливе завдання", - виснував російський лідер.

Нагадаємо, раніше Кремль неодноразово озвучував власну інтерпретацію історичних подій, у тому числі й подій ХХ століття. Це неодноразово призводило до погіршення відносин з сусідніми країнами. Нещодавно Естонія звинуватила російське керівництво в перекручуванні історичних фактів, а естонський парламент своєю заявою засудив спроби російської влади заперечити роль Радянського Союзу як одного з головних ініціаторів Другої світової війни.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.