Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Суд арештував чотирьох учасників сутичок у Нових Санжарах

Правосуддя Регіон: Полтавська область 4363 перегляди

Опубліковано - 25.02.2020 18:12 | Всі новини | Версія для друку

Суд арештував чотирьох учасників сутичок у Нових Санжарах
Суд арештував чотирьох учасників сутичок у Нових Санжарах
У Полтавській області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці чотирьом особам після подій у Нових Санжарах.

Про це інформує відділ комунікації поліції Полтавщини.

"На сьогодні підозри у причетності до масового заворушення (стаття 294 КК України) отримали п’ять осіб. Чотирьох з них суд взяв під варту строком на 60 діб. Ще одному оберуть запобіжний захід після встановлення місця перебування", - поінформував начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський.

У поліції нагадали, що раніше ще одного чоловіка затримали за підозрою у замаху на насильницькі дії відносно поліцейського (ч.2 ст. 345 ККУ). Йому суд визначив 60 діб домашнього арешту без права залишати місце проживання у нічній час доби.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко зазначав, що правоохоронці скерували до суду клопотання щодо обрання запобіжних заходів п’яти особам у вигляді тримання під вартою після сутичок у Нових Санжарах.

Як повідомлялося, вранці 20 лютого в харківському аеропорту приземлився літак із громадянами України та іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю автобуси з евакуйованими вирушили в Нові Санжари на Полтавщині для розміщення на обсервацію у медичному центрі Нацгвардії.

Однак місцеві жителі перекрили дорогу, протестуючи проти розміщення евакуйованих з Китаю у медичному центрі. Сталися сутички між протестувальниками і правоохоронцями, під час яких постраждали дев’ятеро поліцейських та один цивільний. Поліція затримала 24 учасників заворушень.

Нові Санжари у той день відвідали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, його перший заступник Сергій Яровий, голова Національної поліції Ігор Клименко, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, яка згодом прийняла рішення провести два тижні в обсервації разом з евакуйованими.

Із Уханя було евакуйовано 45 українців та 27 іноземців, які після двотижневого карантину повернуться до своїх країн. Загалом на обсервації перебуває 94 людини - включно з екіпажем та супроводжуючими особами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.