Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України

Економіка 2870 переглядів

Опубліковано - 12.03.2020 18:54 | Всі новини | Версія для друку

МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України
МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України
Міжнародний валютний фонд позитивно оцінив готовність нового уряду України продовжувати втілення реформ та макроекономічної політики задля стійкого зростання, а також висловив готовність підтримувати ці зусилля, зокрема через нову програму EFF.

Таку відповідь озвучив 12 березня у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс на запитання Укрінформу про перспективи нової програми МВФ для України після урядових змін.

"Дійсно, минулого тижня в Україні був призначений новий уряд, який просигналізував, що хоче продовжувати тісну співпрацю з МВФ, включно щодо (нової – ред.) програми підтримки Фонду", - підкреслив Райс.

При цьому він зауважив, що влада в Києві дала чітко зрозуміти, в тому числі в останніх заявах, що має намір надалі запроваджувати макроекономічну політику, "щоби досягти стійкого зростання". Він підкреслив, що з українського боку йшлося, передусім, про збереження економічної стабільності й просування реформ.

"Ми готові повною мірою підтримувати зусилля України щодо реформ, а також політику, спрямовану на досягнення цих цілей", - наголосив офіційний представник МВФ на запитання по новій програмі.

Як повідомлялося раніше, напередодні американське інформагентство Bloomberg повідомило, що МВФ стурбований зміною влади в Україні та можливим впливом олігархів на новий Кабмін. У результаті кредит МВФ для України в розмірі 5,5 млрд дол. може бути затриманий на місяці.

На початку грудня минулого року, після телефонної розмови Президента Володимира Зеленського й директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, сторони досягли попередньої домовленості про нову трирічну програму у форматі розширеного фінансування (EFF) на загальну суму 5,5 млрд дол.

При цьому було підкреслено, що Україна має виконати попередні умови. Це стосувалося, зокрема, зміцнення верховенства права, боротьби з корупцією, посилення конкурентного середовища, відкритості ринків, зменшення ролі олігархів, продовження розсудливої фіскальної політики з метою забезпечення стійкого розвитку в середній перспективі, а також незалежності й фінансової стабільності Нацбанку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.