Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москва продовжує розпалювати конфлікт на Донбасі попри пандемію

Війна з Росією (АТО) 2176 переглядів

Опубліковано - 15.05.2020 17:24 | Всі новини | Версія для друку

Москва продовжує розпалювати конфлікт на Донбасі попри пандемію
Москва продовжує розпалювати конфлікт на Донбасі попри пандемію
Ні пандемія коронавірусної інфекції COVID-19, ні відповідний заклик генсека ООН про глобальне припинення вогню не вплинули на Росію, яка продовжує розпалювати збройний конфлікт на Сході України.

Про це заявив очільник місії США при ОБСЄ Джеймс Гілмор під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Багаторічна агресія Москви - прямий виклик безпеці Європи. Ясно, що ні пандемія COVID-19, ні звернення генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша щодо глобального припинення вогню у всіх конфліктних зонах не переконали Москву припинити розпалювати збройний конфлікт в Україні", - заявив він.

Американський посол вказав на те, що минулого тижня на сході України мали місце численні порушення режиму припинення вогню, у ході яких "очолювані Росією сили" продовжували підривати суверенітет сусіда.

"Усі ми повинні знати про цю тривалу ескалацію та про те, які можливі наслідки можуть бути. Очевидно, що не може бути виконання Мінських домовленостей, допоки не припиниться вогонь. Однак ці зусилля, спрямовані на знищення режиму припинення вогню, лише наростають та збільшуються", - заявив Джеймс Гілмор.

Він зазначив, що розпочатий Росією конфлікт на Донбасі вже забрав життя тисяч людей, і лише у 2020 році було поранено чи вбито понад 65 цивільних осіб.

"В умовах заперечень, відволікаючих маневрів та дезінформації з боку Росії, на тих з нас, хто справді вірить у принципи Гельсінського заключного акта та зобов’язання ОБСЄ, лежить колективна відповідальність. Ми повинні притягнути Росію до відповідальності за те, що вона діє у порушення суверенітету та територіальної цілісності України, а також за зловживання, які вона вчинила на сході України та в окупованому Криму", - наголосив очільник місії США при ОБСЄ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.