Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З початку бойових дій на Донбасі щонайменше 147 дітей загинули і 392 були поранені

Війна з Росією (АТО) 2306 переглядів

Опубліковано - 2.06.2020 08:40 | Всі новини | Версія для друку

З початку бойових дій на Донбасі щонайменше 147 дітей загинули і 392 були поранені
З початку бойових дій на Донбасі щонайменше 147 дітей загинули і 392 були поранені
У моніторинговій місія ООН із прав людини повідомили, що від початку бойових дій на Донбасі близько півтори сотні дітей загинули і майже 400 були поранені.

«З 14 квітня 2014 року по 31 травня 2020 року щонайменше 147 дітей (98 хлопчиків та 49 дівчаток) загинули та 392 (237 хлопчиків, 139 дівчаток та 16 дітей, стать яких невідома) були поранені в результаті збройного конфлікту на сході України. Ми закликаємо всі сторони збройного конфлікту суворо виконувати свої зобов’язання відповідно до міжнародного права щодо захисту дітей під час збройного конфлікту. Кожна дитина має право на захист і заслуговує на спокійне дитинство», – повідомила місія у фейсбуці.

Через збройний конфлікт, крім смертей і каліцтв, кажуть в ООН, діти також стають переміщеними особами і обмежені в доступі до освіти та в інших правах.

«Діти віком до шести років на сході України ніколи не знали миру. Ті, хто постарше, живуть шість років в небезпеці та страху», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні Офіс генпрокурора повідомив, що відкрив провадження про залучення неповнолітніх у збройний конфлікт на Донбасі. Усього, за даними відомства, вироками судів 29 неповнолітніх громадян України засуджені за участь у збройному конфлікті у складі незаконних збройних формувань.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.