Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євросоюз виступив проти приєднання Росії до Великої сімки

Світ навколо нас 2477 переглядів

Опубліковано - 2.06.2020 22:41 | Всі новини | Версія для друку

Євросоюз виступив проти приєднання Росії до Великої сімки
Євросоюз виступив проти приєднання Росії до Великої сімки
Дональд Трамп може роздавати запрошення на саміт країн-членів G7, однак зміна членства в групі не є його прерогативою, заявив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Європейський Союз виступає проти приєднання Росії до країн-членів Великої сімки (G7). Як заявив у вівторок, 2 червня, верховний представник Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, Росія не буде допущена до групи, поки "не змінить курс та оточення, що дозволить G8 знову мати змістовну дискусію, але це наразі не так", цитує агенція AP.

Він наголосив, що президент США Дональд Трамп як нинішній голова G7, може "роздавати гостям запрошення, та ці запрошення можуть відбивати пріоритети господаря. Але зміна членства або зміна формату на постійній основі не є прерогативою голови G7’’.

Боррелль додав, що члени G7 "засідають разом, оскільки поділяють цінності, інтереси та зобов’язання". Він наполягає на тому, що з урахуванням пандемії "співпраця між однодумцями має вирішальне значення у такі важкі часи’’.

Трамп веде переговори з Путіним, Трюдо - проти

Нагадаємо, що напередодні Дональд Трамп провів телефонну розмову з Володимиром Путіним. Зокрема, американський президент поінформував російського колегу про свою ідею проведення саміту G7 з можливим запрошенням лідерів Росії, Австралії, Індії та Республіки Корея.

Проти приєднання Росії до G7 вже виступив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він нагадав, що РФ була виключена з групи після анексії Криму у 2014 році та наголосив, що "її неповага та порушення міжнародних правил та норм, що тривають, - причина, через яку вона залишається та буде залишатися за межами G7".

Росія була членом G7 до 2014 року, коли клуб називався Великою вісімкою або G8. Через анексію Криму її виключили з цієї групи і більше вона не брала участь у зустрічах цього формату. Зараз членами G7 є Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія та США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.