Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Держдеп схвалив продаж Україні до 16 патрульних катерів на суму у 600 мільйонів доларів

Світ навколо нас 2870 переглядів

Опубліковано - 18.06.2020 08:46 | Всі новини | Версія для друку

Патрульний катер Mark VI
Патрульний катер Mark VI
Державний департамент США схвалив можливий продаж уряду України до 16-ти патрульних катерів Mark VI та пов’язаного устаткування на загальну суму у 600 мільйонів доларів.

Про відповідне рішення повідомлено Конгресу США. Про це повідомляється на сайті Агенції з військового співробітництва та безпеки США.

У повідомленні відзначається, що уряд України зробив запит на придбання 16 патрульних катерів Mark VI; 32 систем ведення вогню MSI Seahawk A2; 20 оптико-електронних та інфрачеровних радарів; 40-ка гармат MK44, та ін.

"Пропонований продаж підтримає цілі закордонної політики та національної безпеки США, покращивши безпеку країни-партнера, яка є силою політичної стабільності та економічного прогресу у Європі", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що Україна використає судна для "захисту територіальних вод та захисту інтересів на морі". Підрядником угоди виступає компанія SAFE Boats International, Bremerton, WA.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.