Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Американські війська збільшать присутність у Польщі

Світ навколо нас 2828 переглядів

Опубліковано - 25.06.2020 09:47 | Всі новини | Версія для друку

Американські війська збільшать присутність у Польщі
Американські війська збільшать присутність у Польщі
Президент Польщі заявив, що його країна готова прийняти військових із США і навів приклад агресії Росії проти України.

Переведення частини американських військових сил із Німеччини до Польщі є сильним сигналом з боку США для Росії. Про це президент США Дональд Трамп заявив під час спільної прес-конференції із президентом Польщі Анджеєм Дудою у Вашингтоні, передає Голос Америки. При цьому Трамп заявив, що сильніший сигнал Росії подає Німеччина тим фактом, що "платить мільярди доларів, щоб придбати енергію у Росії та через трубопровід".

"Що це таке? Ви витрачаєте мільярди доларів на Росію, а потім ми маємо захищати вас від Росії?", - заявив Трамп, - "Вони зробили відповідний вибір".

У середу 24-го червня президент Польщі Дуда відвідав Білий дім із офіційним візитом. Критики кажуть, що візит покликаний збільшити шанси Дуди на перемогу на виборах президента у Польщі. Перший тур відбудеться вже 28-го червня.



Трамп заявив, що Польща сплатить за переведення частини військових США із Німеччини до Польщі. Трам відзначив, що американський контингент у ФРН скоротиться до близько 25 тисяч осіб у порівнянні із 52 тисячами до цього. При цьому Трамп відзначив, що "Німеччина платить дуже малу частку того, що має платити", вочевидь, маючи на увазі відсоток видатків у бюджеті Німеччини на власну оборону.

Хоча у процентному співвідношенні до загального бюджету витрати Польщі на оборону перевищують витрати Німеччини, Берлін загалом витрачає значно більше коштів на оборону, ніж Варшава.

"Ми зменшуватимемо нашу військову присутність у Німеччині. Деякі з військовиків повернуться до США, а деякі - поїдуть до інших місць у Європі, одним із яких буде Польща", - заявив Трамп.

Американський лідер також заявив, що "чудові для Росії часи у відносинах із США" припали на президентство Барака Обами.

"Наскільки мені відомо, президент Обама та сонний Джо Байден, коли були при владі, все це робили. Це було до нас. З нами такого не було і не буде", - заявив Трамп.

Президент Польщі Дуда заявив, що його країна готова прийняти військових із США і навів приклад агресії Росії проти України.

"У 2014-му Росія напала на Україну, анексувала Крим, вона окупує Луганськ та Донецьк, а перед цим вона напала на Грузію. 2014-й був роком значних страхів у країнах Балтії та у польскому суспільстві. Сьогодні присутність військ НАТО, і передусім військ США у Польщі, демонструє, що стаття 5-та договору НАТО розглядається серйозно. Це вказує, що якби будь-хто захотів напасти на Польщу, це не стало би для них м’якою посадкою", - заявив Дуда.

Президент Польщі також заявив, що Росія зберігає імперські амбіції, які на поточний момент вдалося призупинити.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.