Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО посилить патрулювання в Чорноморському регіоні

Світ навколо нас 3446 переглядів

Опубліковано - 10.07.2020 09:11 | Всі новини | Версія для друку

НАТО посилить патрулювання в Чорноморському регіоні
НАТО посилить патрулювання в Чорноморському регіоні
Міністр оборони України та генсек НАТО обговорили питання зміцнення безпеки Чорноморського регіону.

Міністр оборони України Андрій Таран і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час телефонної розмови погодилися посилити присутність у Чорноморському регіоні.

"Сторони погодилися посилити присутність сил і засобів на суші, морі та в повітряному просторі Чорноморського регіону шляхом збільшення патрулювання в повітрі та присутності кораблів військово-морських сил країн-членів Альянсу", - йдеться в повідомленні на сайті Міноборони України в четвер, 9 липня.

Наголошується, що важливим аспектом розмови Тарана і Столтенберга став обмін думками щодо безпекової ситуації на Сході України та в акваторії Чорного моря. Співрозмовники погодилися, що безпекова ситуація в Чорному морі і далі погіршується у зв’язку з тим, що РФ нарощує свою військову присутність і змінює баланс сил.

Міністр оборони України висловив зацікавленість у налагодженні спільного обміну інформацією про обстановку в цьому регіоні та запросив держави-члени НАТО приєднатися до національних стратегічних навчань, запланованих до проведення на півдні України восени цього року.

Таран також запросив генерального секретаря НАТО з офіційним візитом в Україну.

Як зазначено, розмова міністра оборони України та генсека НАТО відбулася в 23-тю річницю Хартії про особливе партнерство між НАТО та Україною.

Напередодні, 8 липня, під час засідання Комісії Україна-НАТО у Брюсселі сторони почали практично наповнювати співпрацю за Програмою розширених можливостей. Як повідомила віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, ця практична співпраця відбуватиметься за трьома напрямками: ширший обмін інформацією між структурами України та НАТО, створення додаткових можливостей для відрядження українських військовослужбовців до структур НАТО, а також участь України в навчаннях НАТО, до яких її раніше не долучали.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.