Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євросоюз продовжив санкції проти Росії через застосування хімічної зброї

Політика 749 переглядів

Опубліковано - 12.10.2020 14:19 | Всі новини | Версія для друку

Євросоюз продовжив санкції проти Росії через застосування хімічної зброї
Євросоюз продовжив санкції проти Росії через застосування хімічної зброї
Європейський союз продовжив на рік санкції щодо Росії, спрямовані на боротьбу із застосуванням і поширенням хімічної зброї.

Ідеться про використання хімічної зброї в Сирії та застосування нервово-паралітичної речовини з групи «Новачок» проти колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Рада ЄС із закордонних справ у середині жовтня 2019 року затвердила новий режим санкцій через застосування хімічної зброї. Вони полягають у забороні на поїздки до ЄС і заморожування фінансових активів осіб і організацій, а фізичним і юридичним особам ЄС буде заборонено виділяти кошти в розпорядження тих, хто потрапив під обмежувальні заходи.

У березні 2018 року в британському місті Солсбері були отруєні колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Тодішня британська прем’єрка Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новачок», розробленою в Росії.

За даними британських спецслужб, операцію проти Скрипалів провели два співробітники ГРУ, які в’їхали до Великої Британії за паспортами на імена Олександра Петрова і Руслана Боширова. Проти них запроваджені санкції в США.

У Москві відкинули звинувачення в проведенні спецоперації в Солсбері, заявивши, що Росія знищила хімічну зброю ще в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

Міністри закордонних справ Європейського союзу 21 січня 2020 року схвалили санкції проти осіб, причетних до скоєння нападів з використанням хімічної зброї. Під санкції потрапили голова ГРУ Ігор Костюков, його перший заступник Володимир Алексєєв, а також Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.