Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Держсекретар Помпео: “Хотілося б, щоб ми досягли більшого прогресу” в Україні

Політика 1369 переглядів

Опубліковано - 6.01.2021 11:55 | Всі новини | Версія для друку

Держсекретар Помпео: “Хотілося б, щоб ми досягли більшого прогресу” в Україні
Держсекретар Помпео: “Хотілося б, щоб ми досягли більшого прогресу” в Україні
Державний секретар США Майк Помпео шкодує, що у східній Україні не було досягнуто більшого прогресу за роки його перебування на посаді.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню "Блумберг" текст якого розміщений на сайті Державного департаменту США.

“Ми зробили правильні речі для них (для українців - прим. ГА) і ми намагались створити можливості для українського уряду, що вони захистили себе від загроз, які надходять з Росії, від військових загроз, інформаційних, загроз всередині країни та енергетичних. Ми зробили це все, але південно-східна Україна досі поглинута конфліктом і не досягнула, ми не досягнули там значного прогресу. Як і європейці не досягнули там багато прогресу у своїх дипломатичних зусиллях. Я шкодую про це. Я хотів би, щоб ми досягли більшого прогресу за наш час,” - зазначив державний секретар США Майк Помпео.

Ситуацію у східній Україні державний секретар назвав “досить замороженою”.

“Росіяни двічі укладали угоди, а потім їх не виконували, - сказав Помпео. - Ми продовжували робити речі, які правильні для народу України, чи то наші зусилля, щоб зупинити будівництво газопроводу “Північний потік-2”, чи рішення президента надати українцям летальне оборонне обладнання - те, що попередня адміністрація неодноразово відмовлялась зробити”.

Закон про фінансування національної оборони США на 2021 рік, серед іншого, містить положення з надання оборонної допомоги Україні, а також зі стримування Росії. Він також передбачає розширення санкцій щодо російського газопроводу «Північний потік 2».

Президент Трамп заветував цей законопроект, втім обидві палати конгресу подолали президентське вето, і він набув чинності.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.