Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німеччина, Швеція і Польща вислали російських дипломатів

Світ навколо нас 1282 перегляди

Опубліковано - 9.02.2021 09:46 | Всі новини | Версія для друку

Німеччина, Швеція і Польща вислали російських дипломатів
Німеччина, Швеція і Польща вислали російських дипломатів
У відповідь на рішення влади РФ вислати з країни дипломатів трьох європейських країн, Німеччина, Швеція та Польща вдалися до дзеркальних заходів.

Німеччина, Швеція та Польща оголосили про рішення вислати російських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Росії. У понеділок, 8 лютого, міністерство закордонних справ Німеччини повідомило про рішення оголосити "персона нон грата" співробітника посольства Росії в Берліні. Як зазначив речник МЗС ФРН, цей крок став реакцією на вислання німецького дипломата з Москви, оголошене 5 лютого 2021 року. Той крок російської влади у Берліні назвали "абсолютно невиправданим".

Так само глава МЗС Швеції Анн Лінде повідомила про оголошення "персона нон грата" співробітника посольства Росії в Стокгольмі. "Ми проінформували російського посла, що співробітника російського посольства попросили покинути Швецію. Це чітка відповідь на неприйнятне рішення вислати шведського дипломата (з Росії - Ред.), який тільки виконував свої обов’язки", - написала вона в Twitter.

На схожий крок пішли і в Варшаві, де так само одного російського дипломата попрохали покинути країну.

Москва каже про "недружній крок"

Рішення ФРН, Швеції та Польщі про висилку російських дипломатів уже розкритикували в МЗС РФ. Речниця російського дипломатичного відомства Марія Захарова назвала цей крок Берліна, Стокгольма й Варшави "необґрунтованим і недружнім", передає інформагенція "Інтерфакс".

Нагадаємо, 5 лютого в МЗС РФ повідомили, що Росія висилає з країни дипломатів зі Швеції, Польщі та ФРН. Причиною цього стала буцімто участь цих дипломатів у несанкціонованих акціях 23 січня в підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. У МЗС усіх трьох європейських країн рішуче відкидаються твердження МЗС РФ щодо участі європейських дипломатів у акціях протесту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.