Аратта - На головну

2 червня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зміниться порядок розрахунків в іноземній валюті

Економіка 6594 перегляди

Опубліковано - 12.06.2007 01:35 | Всі новини | Версія для друку

Зміниться порядок розрахунків в іноземній валюті
Зміниться порядок розрахунків в іноземній валюті
Президент України Віктор ЮЩЕНКО підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті», ухвалений Верховною Радою 31 травня 2007 року.

Як повідомили у прес-службі Президента України, закон розроблено з метою вдосконалення порядку здійснення розрахунків в іноземній валюті в відповідності до норм і принципам Угод СОТ.

Предметом правового регулювання вищезазначеного закону є законодавчі норми, які встановлені Законом України «Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті», зокрема:

збільшено терміни розрахунків за зовнішньоекономічними операціями з 90 до 180 днів;

Мінекономіки наділено повноваженнями видавати дозвіл на продовження встановлених законом термінів розрахунків в іноземній валюті, водночас цього права позбавлено Національний банк України;

встановлено, що верхня межа нарахованої пені за порушення термінів розрахунків не може перевищувати суму неодержаної виручки (вартості недопоставленого товару);

Мінекономіки зобов`язано інформувати Національний банк України та Державну податкову адміністрацію України про факти видачі дозволів на здійснення валютних операцій;

НБУ надано право встановлювати строк, протягом якого куплена валюта на Міжбанківському валютному ринку України має бути використана, а у разі його перевищення встановлювати порядок та строк її продажу (у діючій редакції резиденти зобов`язані здійснювати перерахування придбаної валюти на МВРУ протягом 5 робочих днів з моменту зарахування таких сум).

В цілому положення закону спрямовано на спрощення здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО 11 червня підписав 18 законів, ухвалених Верховною Радою України 29, 31 травня і 1 червня – у дні, коли глава держави своїми указами продовжував легітимність Верховної Ради V скликання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.