Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Київській фортеці виявили каземати НКВС та документи

Відкриття 23064 перегляди

Опубліковано - 17.10.2007 00:05 | Всі новини | Версія для друку

У Київській фортеці виявили каземати НКВС та документи
У Київській фортеці виявили каземати НКВС та документи
На території Васильківського укріплення в Національному історико-архітектурному музеї “Київська фортеця” в між бульваром Лесі Українки, вулиці Чигоріна і Щорса на глибині 4-6 метрів виявлені каземати, в'язниця і тунелі, а також кріпосні стіни.

За версією директора музею «Київська фортеця» В’ячеслава Кулініча, там знаходилася таємна в'язниця НКВС.

Також знайдено унікальне фото, на якому зображена Київська фортеця в первозданному вигляді за секунду до потужного вибуху на одному з військових складів у 1918 році. Фотографові, що пролітав на літаку над вибухом, вдалося увічнити початок пожежі.

За інформацією Кулініча, про існування цієї частини фортеці співробітники музею здогадувалися і раніше, але можливості вивчити фортецю не було, оскільки на території базувалася спортивна рота Міноборони.

«Ми ніяк не могли зрозуміти, чому бійниці башти розташовані так невисоко і гарматами вниз. Це фото дало нам можливість зрозуміти, що частина фортеці була засипана», - розповів директор фортеці.

За його інформацією, приблизна площа цієї частини споруди – 30 га.

«З двох боків цієї ділянки (Щорса, 44) ведеться незаконне будівництво. У сам тунель вдалося потрапити всього один раз, і після цього вхід в тунель заварили забудовники. Зараз на територію виявленої знахідки потрапити ми не можемо. З виявлених знахідок – цистерни, в яких, імовірно в кислоті, знищували останки розстріляних, знайдені також пристосування для перевезення трупів. Крім цієї унікальної знахідки, якщо все відновити повністю, відкопати всю засипану фортецю, то, ймовірно, вся знахідка стане сенсацією світового масштабу – може бути визнана найбільшим пам`ятником фортечної архітектури», - розповів Кулініч.

Від “Аратти”: про те, що активно знищуються сліди комуністичних злочинів - ми вже повідомляли й неодноразово.

Проте, вже очевидна певна закономірність - все це відбувається за мовчазної згоди гаранта та ... націонал-патріотичних(як вони себе звуть) політичних сил.

А виконавець також відомий - більшовицька коаліція, проти якої народ проголосував 30 вересня.

Не відомо лише одне - коли у Президента з'явиться політична чи хоч якась воля навести в країні порядок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.