Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


60 років з дня народження бікіні

Світ навколо нас 10782 перегляди

Опубліковано - 5.07.2006 19:59 | Всі новини | Версія для друку

Важко повірити в те, що бікіні нині сягнув пенсійного віку
Важко повірити в те, що бікіні нині сягнув пенсійного віку
У середу виповнюється 60 років з дня народження бікіні - купального костюму, вплив якого вийшов далеко за межі його мініатюрних розмірів.

Французи твердять, що саме вони створили бікіні 1946 року і назвали його на честь тихоокеанського атолу, де американці о тій самій порі проводили перші повоєнні ядерні випробування.

Втім, про свої права на винахід бікіні заявляють і американці - мовляв, вони зробили це випадково через брак тканини під час другої світової війни.

Ватикан свого часу засудив цей купальний костюм як аморальний; втім, нині жінки по цілому світі витрачають мільйони доларів на його придбання.

Важко повірити в те, що бікіні нині сягнув пенсійного віку, і Франція святкує 60-річчя скандального народження отих трьох маленьких трикутників, які - за словами одного критика - розкривають світові усі таємниці будь-якої дівчини, крім дівочого прізвища її матері.

Мало хто, однак, тоді усвідомлював, що оті маленькі шматки матерії стануть одним з найголовніших внесків Франції до світової моди. Їх придумав французький інженер Луї Ріар, якій розробляв автомобілі і вочевидь добре знався на законах гравітації та аеродинаміки.

У той час, коли його осінило натхнення, він працював у паризькому магазині спідньої білизни, що належав його матері. Він просто відрізав половину матерії, яка зазвичай йшла на виготовлення купального костюму, - у такий спосіб, аби стало видно пупок, - і суперзірка народилась!

Свій винахід він назвав на честь першого американського ядерного випробування у Тихому океані, сподіваючись, що бікіні призведе до подібного вибуху у світі моди.

І вибух таки стався! 1951 року на конкурсі Міс світу було запроваджено заборону на використання бікіні через те, мовляв, що будь-яка учасниця змагань, яка одягне такий костюм, може здобути несправедливу перевагу над іншими претендентами.

1955 року британська актриса Діана Дорс одягла бікіні з хутра норки під час Венеціанського кінофестивалю, чому преса присвятила так само багато уваги, як і мініатюрному костюму з двох шматочків Бріджіт Бардо у фільмі "І Бог створив жінку".

Подобається вам бікіні чи ні, але факт залишається фактом - він залишається з нами і надалі, переживши дещо презирливі прогнози одного журналу, якому навіть важко було уявити, щоби будь-яка дівчина, яка має смак чи сором, могла б спокуситися на цей костюм.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.