Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Екс-суддя Станік - як зразок законослухнянності

Скандал 7124 перегляди

Опубліковано - 7.04.2008 14:16 | Всі новини | Версія для друку

Екс-суддя Станік - як зразок законослухнянності
Екс-суддя Станік - як зразок законослухнянності
Звільнена суддя КС заявила, що відкликає свої підписи з документів Суду. У Секретаріаті Президента вважають, що це - незаконно.

Сюзанна СтанікК, Указ про призначення якої суддею Конституційного Суду України третього квітня ц.р. скасував Президент України Віктор Ющенко, тимчасово відкликає усі свої підписи з-під документів КС з 22 квітня 2004 року до третього квітня 2008 року.

Про це йдеться у листі Станік до голови і суддів Конституційного Суду України.

Зокрема, Станік, нагадуючи, що третього квітня ц.р. Президент України Ющенко видав Указ № 297/2008, яким скасував Указ Президента від 25 березня 2004 року № 368 “Про призначення С.Станік суддею Конституційного Суду України”, констатує: “Президент України постановив, що в період з 25 березня 2004 р. до 3 квітня 2008 р. я не мала права виконувати повноваження судді КСУ. Укази Президента України є обов’язковими до виконання на території України (ст. 106 Конституції України)”.

“Я, громадянин України, суддя Конституційного Суду України, завжди виконувала, виконую і буду виконувати Конституцію України, закони України, укази Президента України. Тому зобов’язана виконувати і указ Президента України від 3 квітня 2008 року № 297/2008”, - пише у своєму листі Станік.

У зв’язку з цим вона зазначає: “Я, С.Р.Станік, суддя Конституційного Суду України, заступник голови Конституційного Суду України офіційно заявляю, що тимчасово відкликаю усі свої підписи з рішень КСУ, висновків КСУ, ухвал КСУ, інших процесуальних документів КСУ, які були мною проголосовані і мною підписані з 22 квітня 2004 року (у цей день на засіданні Верховної Ради України мною була складена присяга судді КСУ) і до 3 квітня 2008 року на період вирішення у встановленому законодавством України порядку питання відповідності Указу Президента України від 3 квітня 2008 року № 297/2008 Конституції України та законам України”.

При цьому у своєму листі Станік висловлює глибоке переконання, що КС може реалізовувати свої високі повноваження єдиного органу конституційної юрисдикції та заслуговує на глибоку повагу з боку Президента України і представників усіх гілок влади.

Тим часом, у СП вважають, що Сюзанна Станік своєю заявою про відкликання підпису під деякими рішеннями Конституційного суду України по суті визнала те, що вступила на посаду судді цього суду з порушеннями закону.

Так прокоментував дії Станік Керівник Служби з представництва в судах України інтересів Президента України та створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб Секретаріату Президента України Руслан Кирилюк.

Він уточнив, що за весь період перебування на посаді судді Конституційного суду Станік була суддею-доповідачем лише по одній справі, за якою КСУ виносив рішення.

Водночас, представник Секретаріату наголосив, що чинним законодавством, зокрема, законом «Про Конституційний суд України», не передбачено можливості відкликання підписів суддями, а також перегляду рішень Конституційного суду з таких підстав.

Довідка. 1 травня 2007 року Президент Ющенко звільнив Станік з посади судді КС у зв'язку з порушенням присяги.

25 березня 2008 р. Верховний Суд України поновив Станік на посаді судді КС.

2 квітня Президент поновив Станік на посаді судді КС відповідно до рішення Верховного Суду України від 25 березня.

3 квітня Ющенко cкасував указ Президента від 25 березня 2004 року № 368 «Про призначення С.СТАНІК суддею Конституційного Суду України».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.